of 59082 LinkedIn

Eindhoven heeft slecht beeld van eigen vastgoed

Ingehuurde onderzoekers constateren dat de informatieachterstand bekend is en dat er al jaren aan wordt gewerkt.
2 reacties

Eindhoven heeft geen goed overzicht van de eigen gebouwen, de waarde, de kosten en de opbrengsten en de financiële risico’s. Een precieze verklaring voor het verschil tussen kosten en opbrengsten is niet bekend. En omdat basale informatie ontbreekt, zijn ambtenaren alleen druk met incidenten.

Leegstand
De rekenkamercommissie van de Eindhovense gemeenteraad schrijft dat in een onderzoek dat woensdagavond is aangeboden. Volgens ambtenaren bezit Eindhoven 423 gebouwen maar in de jaarrekening staan 767 objecten genoemd. De verzekerde waarde is circa 544 miljoen euro maar de marktwaarde is onbekend. Leegstand kost de gemeente naar schatting 1,5 miljoen euro per jaar, huurachterstanden lopen op en onderhoud blijft achter.

Gebrekkige informatie
,,De opsomming van de gebrekkige informatie is overweldigend'', staat in het rapport. Ingehuurde onderzoekers constateren dat de informatieachterstand bekend is en dat er al jaren aan wordt gewerkt.

Hersteloperatie
De rekenkamercommissie stelt een hersteloperatie voor om informatie over de Eindhovense vastgoedportefeuille in één klap op orde te krijgen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
@Huib slaat de spijker op zijn kop en ik wil nog verder gaan. Voor dit soort uitkomsten heb je helemaal geen Rekenkamer nodig maar kun je volstaan met gezond boerenverstand. Ik heb de overheid zien groeien met een leger aan controllers, kwaliteitsbewakers, auditoren en dan loopt herhaaldelijk ook nog peperdure externe adviseurs rond. Terwijl je het als een gewoon huishouden moet bekijken en aansturen.
Door Huib op
Dit vind ik altijd weer nieuws om van te smullen. Gemeenten zijn risicomijdende instanties en hebben legers 'controllers'in dienst, maar als er echt iets te beheersen valt van iets meer importantie dan een controle op de hoeveelheid aangeboden afval blijken die legers volslagen incompetent. Het gaat niet om het missen van een gebouwtje, het gaat over het volslagen gebrek aan overzicht, over het (ach,het is toch maar belastinggeld) achteloos betalen van verzekeringspremies en over de lamlendigheid om onrendendabele delen van het vastgoed zo goed en kwaad als mogelijk te laten renderen. En maar kraaien, dat die bezuinigingen zo hard zijn, terwijl de miljoenen van hun bureaus afdruipen.