of 59274 LinkedIn

Eerste PVV-wethouder toch weer onzeker

De ChristenUnie heeft de lokale afdeling in Den Helder te verstaan gegeven dat die niet met de PVV een college kan vormen. Partijvoorzitter Piet Adema rekent erop dat de Helderse CU de coalitieonderhandelingen met de partij van Geert Wilders afbreekt. Daarmee zou de benoeming van de eerste PVV-wethouder in Nederland toch weer onzeker worden.
5 reacties

De ChristenUnie heeft de lokale afdeling in Den Helder te verstaan gegeven dat die niet met de PVV een college kan vormen. Partijvoorzitter Piet Adema rekent erop dat de Helderse CU de coalitieonderhandelingen met de partij van Geert Wilders afbreekt. Daarmee zou de benoeming van de eerste PVV-wethouder in Nederland toch weer onzeker worden.  

Onaangenaam verrast 
Adema is 'onaangenaam verrast'' door het nieuws dat de lokale ChristenUnie en PVV en vier andere partijen het al bijna eens zouden zijn over een coalitieakkoord. Hij noemt dat 'hoogst onverstandig' en hij heeft vragen over de manier waarop de onderhandelingen tot stand zijn gekomen. De voorzitter gaat 'ervan uit dat de zorgen die er zijn over de beoogde samenwerking serieus worden genomen en tot een nieuw, verstandig besluit leiden'.

 

Tegenover elkaar

De CU-voorzitter wijst erop dat zijn partij en de PVV aan het Binnenhof juist vaak tegenover elkaar staan. De plaatselijke afdeling vond echter dat de Helderse PVV zich gematigder opstelt en daarom met die PVV'ers wel te praten valt. De fractievoorzitter van de Helderse CU, Tjitske Biersteker, zegt desgevraagd geen commentaar te hebben. Zij is naar eigen zeggen niet benaderd door Adema over deze kwestie.

 

Ledenraadpleging 
Bestuurssecretaris Piet Bras zegt dat de kwestie vrijdagavond in het bestuur is besproken en dat is besloten een mogelijke coalitie met de PVV voor te leggen aan de leden, komende donderdag. Hij heeft contact gehad met Adema over de zaak, maar zegt zijn standpunt mee te nemen als 'één van de reacties' die er over deze zaak worden gegeven.

 

Struikelblok

'Het conceptakkoord lijkt er goed uit te zien,' zegt hij, 'maar de PVV erbij lijkt wel een struikelblok'. Hij kan het zich voorstellen dat de landelijke partijtop zich nu bemoeit met deze kwestie, maar 'we moeten ons wel realiseren wat samenwerking met de PVV met de beeldvorming doet', stelt hij. Maar in principe beslist de lokale afdeling zelf wat ze doet, aldus Bras. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door johannes (ambtenaar) op
Ik vraag mij af waarom er nog gestemd moet worden. Dit is je reinste kiezers bedrog. Ongeacht of je het eens bent met de standpunten van de PVV of niet.
Door loekoek (vm jur.medew/gsd) op
In een heelal waar miljarden sterren flonkeren en in een beperkt deel ( "onze" Melkweg) zijn dat er nog steeds onnoemelijk veel; ligt ook een stipje genaamd Aarde en een nog kleiner stipje is Nederland waar gelovigen doen alsof ze de enige waarheid in pacht hebben door anderen uit te sluiten, geestelijk en financieel te ruïneren of zelfs af te slachten. De zgn. ongelovigen kunnen op die manier wel eens de betere gelovigen zijn.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Met elkaar het gesprek aan (blijven) gaan en elkaar weten te vinden op (belangrijke) punten is de basis van onze democratie. Vrijheid in eigen mening maakt daar onderdeel van uit, echter ook de verantwoordelijkheid de ander te respecteren in deze overtuiging en waar nodig hen daarop aan te spreken. Partijen die niet met elkaar in gesprek gaan sec op basis van partijideologie en dogma zijn mij persoonlijk een doorn in het oog. Natuurlijk zijn er verschillen en in gevallen zijn deze groot, echter is dat in de meeste gevallen slechts op een enkel punt en mag je daarmee niet de dialoog isoleren tot die ene opvatting. Vind elkaar op die punten waar je elkaar in het licht van bevordering maatschappelijke kwesties, vindt en stimuleer verbeteringen. God, welke dan ook en in wezen is deze er 1 met vele namen, is basis van alle leven en denken, ontwikkelingen en doen, zelfs wanneer deze niet meer in het licht van hem staan. Het is de kunst en de uitdaging de weg te vinden die voor ons allemaal, welke "kleur"wij ook (uit)dragen, het best past. Dat is regeren, boven alle partijen en opvattingen; dat is democratie, dat is SAMEN leven!
Door Barend den Ouden op
Jezus Christus zei dat hij is gekomen voor hoeren en zondaren.
Niet voor farizeeers dus als Adema, die zichzelf rechtvaardig vinden.
Het woord christen kan de CU beter uit de partijnaam schrappen.
Door Arie op
Ik was ook onaangenaam verrast, meneer Adema van de CU, toen uw partijleider Segers donderdag opzichtig zondigde tegen het 9e gebod, u wel bekend. Daar kunt u zich beter druk om maken. PVV-ers zijn over het algemeen eerlijke en betrokken mensen. Segers echter liegt de boel bij elkaar en bedondert de kluit, net zo hard als Rutte en Pechtold.