of 59250 LinkedIn

Eerste Koningsdag op 26 april 2014

De allereerste Koningsdag wordt niet gehouden op 27 april, de verjaardag van prins Willem-Alexander, maar de dag ervoor. 27 april valt namelijk op een zondag.
18 reacties

De allereerste Koningsdag wordt niet gehouden op 27 april, de verjaardag van prins Willem-Alexander, maar de dag ervoor. 27 april valt namelijk op een zondag.

Primeur
Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandagavond laten weten aan het ANP. Amstelveen en De Rijp hebben in 2014 de primeur van de eerste Koningsdag. Koninginnedag zou dit jaar in die gemeenten worden gevierd, maar vanwege de troonsafstand van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april krijgt deze dag een ander karakter.

 

Jaar uitgesteld
De burgemeesters van Amstelveen en Graft-De Rijp kunnen er mee leven dat de officiële viering van Koninginnedag met een jaar is uitgesteld in verband met de troonswisseling op 30 april. Dat lieten beiden maandag weten in reactie op de bekendmaking van het aftreden van koningin Beatrix.

Beetje teleurgesteld
,,Natuurlijk zijn we een beetje teleurgesteld, maar ik heb te horen gekregen dat de koningin grote waardering heeft voor alle vrijwilligers die zich voor de voorbereiding van de evenementen hebben ingezet'', zegt Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen. Ook Ria Oosterop, burgemeester van Graft-De Rijp vindt het ,,jammer'' dat Koninginnedag dit jaar niet in haar gemeente zal plaatsvinden. ,,Maar ik begrijp het besluit'', zo laat zij in een eerste reactie weten.

 

Lees alles over de abdicatie in het BB-dossier: Troonsafstand koningin Beatrix

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J. van Rossum (Sectretriaatsmedewerker) op
In mijn agenda valt 27 april 2013 op zaterdag. En 26 april dus op de vrijdag.
Door Thij Lamers op
Opzouten met die handel. Geef hem een "rugzakje" dan kan daaruit de speciale begeleiding, die hij nodig heeft, bekostigd worden. Cluster 3 of 4. Biedt hem anders begeleid wonen aan. Het mag toch niet zo zijn dat iemand met zo"n beperkte capaciteiten koning wordt. Je zult zien dat zijn allochtone vrouw van zeer zeer dubieuze afkomst indirect de sceptor gaat zwaaien. Waar blijven wij dan nog.
Ons geldverslindend intelectueel onderbegaafd niet invoelend emotioneel verijst koningshuis gewoon met oneervol onslag opzadelen. Ik wordt echt boos over de gang van zake nu. Wij moeten alles maar bekostigen, terwijl zij steenrijk zijn geworden door het uitbuiten van de Nederlandse bevolking. Misdadigers van het ergste soort. En dat mag allemaal????
Door Bertus (Observer) op
Vive la Republique!!
Door Nobby (animal cop) op
Bea had de verjaardag van haar moeder als Nationale Oranje Feestdag in stand gelaten. Waarom zou WA dit ook niet doen? Ik raad het hem in ieder geval aan. En dan dat gedoe over zondag. 30 april is gewoon 30 april. NIet gaan sleutelen omdat een deel van de bevolking (te) religieus is.
Door Mariëtte op
Waarom geen koninginnedag? Máxima is toch koningin, als wij haar willen zien als volwaardig koningin zal er ook voor haar een koninginnedag moeten komen. Dus een koningsdag op 27 april en een koninginne dag op 17 mei. Als over een hopelijk zeer lange tijd, Catharina Amalia koningin wordt dan zal de koningsdag weer worden afgeschaft.
Dit jaar kan dat al beginnen, want Máxima is al koningin op haar verjaardag. Ik vind dat een mooi cadeau voor Nederland.
Door Jan op
Typisch weer dat Calvinistische Nederlandse gedoe. Valt het op zondag (so what trouwens in deze geseculeerde samenleving) dan verschuiven we zo'n feestdag naar zaterdag in plaats van naar maandag. De bazen moeten weer gematst worden. Gun iedereen toch een echte extra vrije dag!
Door Jakov op
30 april zal de datum blijven. Dat zal blijken uit de eerste toespraak van koning WA.
Door Nenk (Nonarchist) op
Hnek, rare naam voor een Nederlander.
Door Hnek (Nederlander) op
Aan de redactie:
Stop a.u.b. de mogelijkheid om te reageren. Wat zonde dat rond zo iets moois zoveel negatieve opmerkingen worden gemaakt. Het is helaas niet mogelijk om een constructieve discussie te voeren zo, dus stop er maar mee.
Door Eva op
De bolsjewieken in ons land zijn altijd zooo erg negatief over het Koningshuis. Jaloers dat ze zelf nog nooit iets hebben bereikt. Afgunst noemen ze dat. Ik ben trots op het koningshuis. Ik hoop dat de familie van Maxima ook gewoon aanwezig is. Lang leve de Koning.