of 64231 LinkedIn

Eerste gemeente cancelt carnaval 2021

Er is nog een half jaar te gaan, maar nu al is duidelijk dat in 2021 geen carnaval zal worden gevierd in Geertruidenberg. Daarmee is het de eerste plaats die in verband met corona een streep zet door het festijn.

Er is nog een half jaar te gaan, maar nu al is duidelijk dat in 2021 geen carnaval zal worden gevierd in Geertruidenberg. Daarmee is het de eerste plaats die in verband met corona een streep zet door het festijn.

Geertruidenberg is overigens niet de enige plaats waar volgend jaar carnaval wordt afgelast. In het Gelderse Giesbeek (gemeente Zevenaar) is het vierdaagse narrenfeest eveneens al gecanceld. Veel gemeenten en carnavalsverenigingen in met name het zuiden en oosten van het land slaan volgende week aan het beraadslagen over wat in februari 2021 te doen. Daarvoor zijn in diverse steden inmiddels speciale commissies opgericht.

 

Coronaproof

De Brabantse Carnavals Federatie verwacht dat meer gemeenten het voorbeeld van Geertruidenberg zullen volgen. Komende maand gaat de federatie volgens Hart van Nederland in gesprek met de Limburgse bonden over wat wel en niet mogelijk is om het feest coronaproof door te laten gaan, waarna ze een advies uit brengen aan de organisaties.

 

Zomercarnaval

Op voorhand lijkt duidelijk dat de coronacrisis in Limburg hoe dan ook roet in het eten gooit. Voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en burgemeester van Venlo Antoin Scholten liet al weten het uitgesloten te achten dat carnaval op de vertrouwde manier kan worden gevierd. Zijn Maastrichtse collega Annemarie Penn-te Strake, voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg, heeft carnavalsverenigingen vanwege de onzekere tijden erop gewezen met verschillende scenario’s rekening te houden. Intussen wordt her en der volop in scenario’s gedacht, zoals het feesten op anderhalve meter afstand tot verplaatsing van carnaval richting de zomer van 2021.

Dit jaar bleken plekken waar carnaval werd gevierd brandhaarden voor de verspreiding van het corona-virus.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rood Hesje (--..--) op
Carnaval in de zomer. Ik ben meteen voor! Maar dan ook met Aswoensdag en daarna 40 dagen vasten
Door BvO op
Wat ik niet snap is dat dit nieuws vooral in de Randstad nieuws is en stiekem hoop ik ook dat ze daar geloven dat het niet door gaat! Zou het feest een stuk gezelliger maken.
Volgens mij is het lastig verbieden om verkleed in de binnenstad een drankje te gaan doen.

Vacatures

Van onze partners