of 64231 LinkedIn

Eerdmans wethouder Veiligheid in Rotterdam

Fractievoorzitter Eerdmans krijgt de portefeuille veiligheid en handhaving, buitenruimte, dierenwelzijn en bestuurlijke vernieuwing.
1 reactie

Joost Eerdmans, Ingeborg Hoogveld en Maarten Struijvenberg zijn vrijdag voorgedragen om namens Leefbaar Rotterdam zitting te nemen in het college met D66 en CDA.

Veiligheid en handhaving

Fractievoorzitter Eerdmans krijgt de portefeuille veiligheid en handhaving, buitenruimte, dierenwelzijn en bestuurlijke vernieuwing. Hoogveld gaat zich bezighouden met stedelijke ontwikkeling en integratie en Struijvenberg krijgt de portefeuille werkgelegenheid en economie. D66 Rotterdam maakt haar kandidaat-wethouders pas na het weekend bekend. De partij krijgt twee portefeuilles. De ene is financiën, bestuur en organisatie, sport; de andere behelst duurzaamheid, haven en cultuur. 


CDA
Voor het CDA wordt Hugo de Jonge net als in het vorige college wethouder. In het vorige college had hij de portefeuille onderwijs, jeugd en gezin, ditmaal zal dat onderwijs, jeugd en zorg zijn. 
De wethouders worden benoemd en beëdigd tijdens een bijzondere raadsvergadering op 15 mei.

LPF
Eerdmans zat eerder in de Tweede Kamerfractie voor de Lijst Pim Fortuijn en stond ook op de lijst voor EénNL. Voor die partij werd hij niet verkozen. De laatste jaren was hij wethouder in Capelle aan de IJssel. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Corso op
In een college met rugstekers van het CDA, veel sterkte jongen.

Vacatures

Van onze partners