Advertentie

Eenhoorn betrokken bij onderzoek 'seksrel' Wassenaar

Seksrel, smaad, intimidatie. VVD'er Bas Eenhoorn gaat onderzoeksbureau BING helpen boven water te krijgen wat er precies gebeurd is in Wassenaar.

06 maart 2012

VVD'er Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen aan den Rijn, gaat het onderzoek naar de ‘seksrel’ in het stadhuis van Wassenaar begeleiden. Dat schrijft burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar in een brief aan de gemeenteraad.

Drinkgelag
Hoekema kondigde eerder al een onderzoek aan naar het mogelijk uit de hand gelopen drinkgelag dat half februari na een raadsvergadering plaatsvond. In de nacht van 13 op 14 februari zou tijdens een nazit van een aantal raadsleden en VVD-wethouder en locoburgemeester Henk de Greef te veel gedronken zijn. Ook zouden er ongepaste seksuele opmerkingen zijn gemaakt. De burgemeester van Wassenaar stelde zich 'diep, diep te schamen’ voor de negatieve publiciteit die dit in landelijke media tot gevolg had.

De betrokken wethouder De Greef heeft de beschuldingen tegengesproken. In het stadhuis is sinds die bewuste nacht een drankverbod ingesteld.

BING
Voor het onderzoek zelf heeft Hoekema het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) ingeschakeld. Het bureau, dat ooit is opgericht door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), heeft veel ervaring met dit soort onderzoeken. BING nam ook al het omstreden gedrag van de later afgetreden burgemeester Wilma Verver van Schiedam onder de loep. Het is de bedoeling dat de eindrapportage van Eenhoorn en BING 'binnen een paar weken’ wordt gepresenteerd.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Erwin van de Pol / adviseur
In vino non est veritas.
Maaike Olijhoek
EEN VVD-er gaat onderzoek doen NAAR....EEEN VVD-ER?????????????????????????????????????????????????????????????????



BEN IK DE ENIGE DIE DIT NIET VINDT KUNNEN???
Advertentie