of 64621 LinkedIn

Ede vindt debat over wolf noodzakelijk

© Shutterstock
© Shutterstock
3 reacties

Ede vindt het noodzakelijk dat er een breed gedragen, maatschappelijk debat komt over de terugkeer van de wolf in Nederland. Aan de ene kant is de terugkeer van de wolf een bewijs dat natuurbeschermingsactiviteiten succes opleveren. Aan de andere kant is Nederland dichtbevolkt en moeten velen wennen aan de herintreding, aldus burgemeester René Verhulst van Ede.

Film
Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) is bezig met de voorbereiding van het debat, dat in het voorjaar van 2022 moet plaatsvinden. Ede krijgt op 29 januari 2022 de première van de film WOLF, gemaakt door Cees van Kempen. De eerste voorstelling is in bioscoop Pathé langs de snelweg A12. Voorwaarde voor Ede om mee te werken aan de feestelijkheden rond de première was het debat over de toekomst van de wolf in Nederland, zegt de gemeente.

Veluwe
Van Kempen begon zes jaar geleden aan zijn film over de wolf. Destijds waren er nog geen wolven in Nederland. Toen dat eenmaal wel het geval was heeft de filmmaker zich geconcentreerd op de wolven op de Zuidwest-Veluwe, deels in de gemeente Ede.

Balans
‘Deze film geeft een bijzondere inkijk in het leven van een dier dat lang als verloren werd beschouwd voor ons land. We doen in Nederland veel aan natuurherstel en ik hoop dat deze leerzame film bijdraagt aan de balans die we moeten vinden tussen mens en natuur’, vindt burgemeester Verhulst. WOLF is vanaf 3 februari voor publiek te zien in de bioscopen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Johan op
Afschieten die wolven
Door Nico uit Loenen (voormalig rijksambtenaar) op
Hoezo debat, de EU wetgeving bepaald wat er kan en mag en daar hebben we niets over te zeggen. zie https://ecer.minbuza.nl/-/eu-hof-ook-wolf-in-bew … Diezelfde EU bepaalde voorheen tevens hoe krom een banaan moet zijn, maar dat is door omstandigheden geschrapt, zie https://www.sp.nl/spanning/2009/spanning-april-2 … Laten we eens een grote bezem door die EU regels halen dan krijgen die 32.000 overbetaalde Brusselse ambtenaren ook wat rust.
Door Zo is het wel op
Ten eerste is dit land van de boeren, dus voor rariteiten als "wolven" is helaas geen plek. Dat gaat alleen maar ten koste van de veestapel (honger ligt op de loer) en dus de winst van onze arme, arme agrarische ondernemers.
Ten tweede moet de natuur natuurlijk wel aaibaar blijven. Een zwaan is al gevaarlijk genoeg!
En ten derde is dit natuurlijk een non-discussie, want ons StaatsBomenBedrijf is druk bezig ons laatste restje bos te verpatsen ($$$ !) aan de biomassacentrale, want dat is goed voor de natuur. Dan flikkert die wolf vanzelf wel op.