of 64621 LinkedIn

‘Dure’ afscheidsreceptie gedeputeerde gaat door

13 reacties
De provincie Noord-Holland ziet geen reden de afscheidsreceptie van ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers af te gelasten. Dat PvdA-Statenlid Gohdar Massom uit protest tegen ‘het dure’ afscheid niet aanwezig zal zijn doet volgens de provincie aan de verdiensten van Hooijmaijers niets af.

IJslandaffaire
Hooijmaijers (VVD) trad dit voorjaar af omdat hij zich als gedeputeerde van financiën politiek verantwoordelijk achtte voor het miljoenenverlies dat de provincie leed door het faillissement van de IJslandse Landsbanki. De affaire koste nog twee gedeputeerden de kop. In totaal had Noord-Holland 78 miljoen uitstaan bij de IJslandse bank.

 

‘Duur’
In augustus houdt de provincie in het net geopende Hermitage Museum in Amsterdam een afscheidsreceptie voor Hooijmaijers. Statenlid Massom liet dit weekend weten de bijeenkomst te zullen boycotten. Hij protesteert hiermee tegen ‘het dure’ afscheid van een gedeputeerde die verantwoordelijk is voor het miljoenenverlies. ‘Hij ontkent nog steeds fouten te hebben gemaakt’.

 

Verdiensten
Woordvoerder Frans Nederstigt van de provincie betreurt de boycot, maar ziet geen reden de receptie af te gelasten. ‘Hooijmaijers heeft zelf zijn politieke verantwoording genomen voor de affaire. Los daarvan heeft hij op andere dossiers veel betekend voor de provincie. Het is ook op verzoek van zijn uitgebreide netwerk dat we hem de receptie aanbieden’.

 

Tienduizend euro
Er worden rond de 400 mensen verwacht. De kosten worden begroot op rond de 10.000 euro, aldus Nederstigt. ‘Het lijkt heel wat, alsof de provincie flink uitpakt met een zaal in de Hermitage. Maar als sponsor van dit museum heeft Noord-Holland gratis de beschikking over het auditorium. Als we het in eigen huis organiseren zijn we veel duurder uit’.

 

Relaties
Massom zei niet te hebben uitgezocht hoe duur de receptie precies zou worden. Wel verwacht hij dat veel Statenleden zijn voorbeeld zullen volgen en de receptie niet te zullen bezoeken. Volgens Neerstigt zijn er tot nu toe geen aandere afzeggingen om deze reden binnengekomen. En zelfs als de Statenleden wegblijven dan willen we nog de overige relaties van Hooijmaijers de kans bieden hem ter afscheid de hand te drukken’.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door hooijmaijers (..) op
en niemand die de feiten checkt. de receptielokatie is aangeboden door de directie vd hermitage en kost dus niks.
Door S. Zwanenbrug (leerkracht) op
Onbenul mag niet gefeteerd worden. Die man heeft gefaald, hem past enige bescheidenheid. Wat heeft die man nu eigenlijk betekend voor de provincie en de burgers
Door Ruud Bos (senior beleidsmedewerker) op
Mijnheer Jansen,
Wiens brood met eet, wiens woord met spreekt. Gezien de wijze waarop uw provincie in het verleden met het personeel omging, heb ik daar nog wel enigszins begrip voor.
Maar uw schaamteloze en genante aanprijzing van Hooijmaaijers gaat alle perken te buiten. Dat is toch echt niet nodig!

Door te Lintelo (gepensionneerd) op
De Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooimaijers krijgt binnenkort een afscheidsborrel aangeboden door de Provincie Kosten € 10.000.- Voor de hardwerkende Nederlander heel veel geld. Echter voor deze falende gedeputeerde is zo'n bedrag maar peanuts. Op kosten van de gemeenschap kan hij zijn Old Boys netwerk feteren. Een zich zelf respecterend bestuurder, die zo heeft gefaald, zou stilletjes door de achterdeur moeten verdwijnen. Het zou het aanzien van de politiek versterken.
Door Ruben Dijkstra op
M. Janssen, u snapt blijkbaar niks van politiekeverantwoordelijkheid!
bent u echt een beleidsmedewerker? beleidsmedewerkers als u, die zichzelf overschatten, terwijl ze niks van politiek en burger begrijpen, zijn .......
Door M. Janssen (Beleidsmedewerker) op
Ik vind er niets schandaligs aan.
Ruben, je weet niet waar je het over hebt. De provincie, als organisatie, mag over de zaal beschikken. Niet deze gedeputeerde persoonlijk! Eerst goed lezen, daarna blaten.
Christine, ook jij weet niet waar je het over hebt. Ik weet niet hoe dat bij jullie op school gaat, maar wij moeten gewoon uit klokken voor we naar een receptie gaan. Die uren zijn dus allemaal voor eigen rekening.

Van dit soort gezanik wordt ik dus echt kots ziek! Die man heeft meer gedaan dan alleen de affaire met Landsbanki. En daarbij komt nog dat wanneer de bank niet was omgevallen, hij heel veel geld had verdiend voor de provincie.
Het is jammer dat het zo gelopen is, maar je gaat er niet van uit dat een goed geregistreerde bank zomaar omvalt.

Dus Gedeputeerde Hooijmaijers: Geniet van uw receptie en succes voor uw toekomst.
Door Willem (Beleidsadviseur) op
Alleen fouten maken is niet erg, Niek. Maar in je hooghartigheid niet willen toegeven dat jij zelf ook maar één fout hebt gemaakt, alles probeert af te schuiven naar anderen, weigert excuses aan te bieden, en pas opstapt als je daartoe gedwongen word geeft het geheel een andere lading.

Ton Hooijmaaijers is het prototype van de politicus die met zijn arrogante gedrag burgers vervreemdt van de politiek.
Door Christine (schooljuf) op
Budget afscheidstip voor provincies en gemeenten!
Laatst gingen 4 collega's met pensioen, allemaal 40 jaar in het onderwijs gewerkt.
We hebben toen een barbecue georganiseerd en met z''n allen betaald (behalve de pensionada's, die hoefden niet mee te betalen). Kosten euro 400,-. (100 euro per collega voor 40 jaar!)
Door Christine (schooljuf (1000,- per maand, netto)) op
Een afscheidsreceptie, waarschijnlijk in de tijd van de baas, waar weer allemaal ambtenaren komen die hiervoor een middagje uittrekken en vervolgens de parkeerkosten declareren! Lekker hoor!
250 bezoekers x 4 uur niet beschikbaar voor werk= 1000 uren x 75 euro= 75.000 euro!
Waarom niet wat bescheidener?
Door Bos (statenlid SP) op
Ook de SP-statenleden Putters en ondergetekende hebben al laten weten dat zij niet aanwezig zullen zijn op dit feestje. Ik verbaas me over de opmerking van de provinciewoordvoerder dat het feestje wordt georganiseerd "op verzoek van Hooijmaijers netwerk". Werkt dat zo tegenwoordig bij de provincie Noord-Holland. Dat wist ik nog niet.