of 64120 LinkedIn

Duizenden vluchtelingen opgevangen in Nijmegen

Er zouden ongeveer 5000 mensen opgevangen kunnen worden in natuurgebied Heumensoord bij Nijmegen.
4 reacties

Natuurgebied Heumensoord bij Nijmegen maakt zich op voor de komst van duizenden vluchtelingen. Een groot terrein wordt binnen enkele dagen omgevormd tot een tentenkamp, meldden bronnen aan het ANP naar aanleiding van berichtgeving van De Gelderlander.

5000 mensen
Er zouden ongeveer 5000 mensen opgevangen kunnen worden. Een kamp van die omvang verrijst daar elk jaar om de militaire deelnemers aan de Vierdaagse te huisvesten. In 1998 is Heumensoord ook al eens gebruikt als noodopvang voor vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zou dat nu weer van plan zijn.

Grootste opvangcentrum

Nijmegen, beheerder van het kampterrein, geeft woensdag aan het eind van de middag een toelichting op de plannen voor een noodopvang. Als het COA inderdaad 3000 tot 5000 mensen wil onderbrengen op Heumensoord, is dat meteen het grootste opvangcentrum van Nederland tot nu toe. Heumensoord ligt op het grondgebied van de gemeente Heumen, maar het kamp is bij Nijmegen in beheer. Natuurmonumenten is beheerder van het omliggende natuurgebied.

Eerder al noodopvang

Op het kampterrein zijn voorzieningen voor water en stroom. Tijdens de Vierdaagse is het kamp officieel militair terrein en zorgt Defensie overal voor. Toen het kamp in 1998 als noodopvang diende, zette een tentenbouwer partytenten neer, zorgden ziekenhuizen en een cateraar voor maaltijden en hield een particulier beveiligingsbedrijf toezicht. Er verbleven toen tussen de 500 en 750 mensen.

Studentenwoningen
Nijmegen heeft al een asielzoekerscentrum voor 375 mensen. De gemeente vangt vanaf oktober honderd alleenstaande, minderjarige vluchtelingen uit Eritrea op in voormalige studentenwoningen aan de noordkant van de stad. De buurt juicht de komst van de jonge vluchtelingen toe. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jeannette op
Wat moet het voor het voor het LegerdesHeils toch prettig zijn dat zij in iedergeval dit jaar de deuren niet hoeven te sluiten voor de daklozen die er ieder jaar geen plekje kunnen krijgen. Ook voor hen zal er gezorgt worden toch???? Nederland kan zoveel doen voor iedereen blijkt...
Door Monique op
De buurt juicht de komst van de vluchtelingen toe ??????????
Door Adriaan van Bassie op
Hoe komen deze mensen aan die mooie mobieltjes? Ik loop nog met zo'n oud bakbeest rond.n
Door Henk op
Hoe beter de opvang, destemeer (economische) vluchtelingen. Enige visie en beleid ontbreekt