of 62812 LinkedIn

'Dubbele streep' onder boomgaard-dossier Maasdriel

Boomgaard (foto ter illustratie).
Boomgaard (foto ter illustratie).

De gemeenteraad van Maasdriel wil dat het college het omstreden besluit over de boomgaard naast het huis van CDA-wethouder Peter de Vries terugdraait. Daarmee hoopt de raad de kwestie die de gemeente ruim een jaar parten heeft gespeeld eindelijk definitief af te sluiten. 'Onwezenlijk', reflecteert raadslid Kees van Drunen (PvdA/GroenLinks).

Teruggedraaid
De Maasdrielse gemeenteraad besloot al in juli dit jaar om een punt te zetten achter de integriteitskwestie rondom wethouder Peter de Vries (ruimtelijke ordening, CDA). Maar die punt werd een komma toen er in de gemeenteraad van donderdagavond toch weer moties over het onderwerp opdoken. Een daarvan werd, na uitvoerig overleg, raadsbreed aangenomen. De strekking: ongeacht of er sprake is geweest van belangenverstrengeling, moet het besluit over het perceel van wethouder De Vries teruggedraaid worden.

Ratio
Dat besluit gaat om een boomgaard op grond van De Vries, waarop hij een huis wil bouwen. Die boomgaard werd na een verzoek van De Vries in 2013, die toen nog raadslid was, buiten het bestemmingsplan buitengebied gehouden. Externe deskundigen oordeelden dat er geen sprake was van belangenverstrengeling, maar dat het besluit wel zonder duidelijke ratio was genomen. Het ontbreken van ratio is volgens de voltallige raad genoeg reden, 'ongeacht of het gaat om de belangen van een raadslid, wethouder, ondernemer of inwoner', om het besluit terug te draaien.

‘Nu echt definitief
Zo komt er, na de motie 'streep eronder' in juni, nu een dubbele streep onder het dossier. Daarmee moet de kous dan ook echt af zijn. Alle fracties zijn het erover eens ‘dat we dit bestemmingsplandossier nu echt definitief af willen sluiten', aldus de motie. Raadslid Kees van Drunen (PvdA/GroenLinks), die afgelopen zomer moties van wantrouwen indiende tegen zowel wethouder De Vries en burgemeester Henny van Kooten vanwege de kwestie, laat op social media weten blij te zijn met de uitkomst. Wel voelt het einde van de ingewikkelde zaak nog 'onwezenlijk', schrijft het raadslid.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Een verstandig besluit van de gemeenteraad. Eind goed, al goed!

Vacatures

Van onze partners