of 61869 LinkedIn

Dubbel paspoort aangepakt

Wie een Nederlands paspoort wil verkrijgen, zal voortaan eerst afstand moeten doen van de oude nationaliteit. Uitgezonderd zijn aanvragers uit die landen (zoals Marokko) waar afstand doen niet mogelijk is.
Wie een Nederlands paspoort wil verkrijgen, zal voortaan eerst afstand moeten doen van de oude nationaliteit. Uitgezonderd zijn aanvragers uit die landen (zoals Marokko) waar afstand doen niet mogelijk is.

Voorwaardelijk
Het nieuwe kabinet zal met voorstellen hiervoor komen, zo wordt aangekondigd in het donderdag gepresenteerde regeerakkoord. Ook mogen aanvragers geen strafrechtelijke veroordeling van meer dan drie maanden op hun naam hebben en worden voortaan taaleisen aan hen gesteld. Wie binnen vijf jaar na verkrijging van het Nederlanderschap wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar of meer, raakt zijn paspoort weer kwijt, als het aan het kabinet ligt. Als Europese verdragen die dit misschien in de weg staan niet kunnen worden veranderd, wil het kabinet het Nederlanderschap de eerste vijf jaar alleen voorwaardelijk verlenen.

Instroom beperken
In het regeerakkoord staan tal van maatregelen die gezamenlijk de instroom van immigranten moeten beperken. ‘Ombuiging, beheersing en vermindering van de immigratie zijn geboden en urgent gelet op de maatschappelijke problematiek. Verwezenlijking hiervan behoort tot de primaire doelstellingen van het te voeren kabinetsbeleid’, aldus het akkoord van VVD, CDA en PVV.

Illegaal
Illegaliteit wordt strafbaar en wie ooit illegaal in Nederland is geweest krijgt ook geen verblijfsvergunning meer. Criminele en overlastgevende illegalen worden zo snel mogelijk het land uitgezet. Asielzoekers die na afwijzing van hun asielverzoek een verblijfsvergunning willen aanvragen, moeten eerst het land uit om die aanvraag in te kunnen dienen.

Gezinsmigratie
Voor gezinsmigratie komen alleen nog in aanmerking echtgenoten, geregistreerde partners en minderjarige kinderen. De aanvrager moet minstens een jaar legaal in Nederland wonen, zelfstandige huisvesting hebben alsmede een ziektekostenverzekering. De termijn waarna gezinsmigranten een zelfstandige verblijfsvergunning kunnen krijgen, wordt opgerekt van drie naar vijf jaar. Huwelijken tussen neven en nichten worden ‘in principe’ verboden. Het kabinet  gaat ook proberen Europese richtlijnen dusdanig veranderd te krijgen dat de minimumleeftijd voor een inreizende partner 24 jaar wordt. Ook mag dan nog maar één partner in tien jaar worden gehaald. Bovendien wil het kabinet dat er een toets komt waaruit blijkt dat de band met Nederland groter is dan die met andere landen.

Inburgering
Inburgering wordt een verantwoordelijkheid van de migrant zelf. Voor degenen die dit niet kunnen betalen, komt de regering met een sociaal leenstelsel. Het Associatieverdrag met Turkije wordt dusdanig gewijzigd dat Turken ook weer onder de inburgeringplicht komen te vallen.

Boerka
Wie door ‘gedrag of kleding zijn kansen op de arbeidsmarkt beperkt’ kan een korting of intrekking van de bijstandsuitkering tegemoet zien. Kinderbijslag wordt niet meer geëxporteerd naar landen buiten de EU. Er komt een boerka-verbod, en in voorschriften wordt opgenomen dat leden van politie en rechterlijke macht geen hoofddoeken mogen dragen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kikker (van franse bloed) op
Over de dubbele nationaliteit biedt dit verhaal weinig nieuws. ik ben zelf in 2003 genaturaliseerd en heb mijn frans paspoort moeten afstaan. Dat is al jaren geleden geregeld, volgens mij in het Verdrag van Maastricht. Dit in ieder geval voor EU-onderdanen. Uitzonderingen erop waren toen ook al bekend (dat bv wetgeving in land van origine het niet toestaat, naturalisatie op basis van huwelijk, en nog meer...). Sigaar uit oude doos dus. Wat betreft de kinderen: die hebben tot hun 18de 2 nationaliteiten, waarna ze mogen kiezen (voor zover het gaat om de situatie dat ze móeten kiezen). Wat een ophef over niets, zeg!
Door Myriam op
Jeetje! Ik heb al sinds in geboren ben (1955) twee nationaliteten (Nederlands en Belgisch). Moet ik nou plotklaps gaan kiezen? Wat een flauwe kul allemaal. Wellicht is het handig om ons druk te maken over wat echt belangrijk is: goed onderwijs, goede zorg, solidariteit met mensen die het minder hebben. Hang je hedonisme aan de wilgen en wordt een beetje beter mens. Daar worden we allemaal beter van.
Door Wilhelmus (van Duitschen bloed) op
Hoe moet dat met kinderen met ouders uit twee landen? Moeten hun ouders opeens gaan kiezen: "Sofietje moet Nederlands worden en mag dus geen Duitse nationaliteit meer hebben"? Of moeten die ouders denken: "We hoeven niks te doen, want als Nederland Sofietje geen nieuw paspoort wil geven, dan verandert Sofietje vanzelf in een allochtoon"? En wat als Sofietje hier geboren is, krijgt ze dan toch geen paspoort zolang ze de nationaliteit van de buitenlandse ouder niet afzweert? Mag je straks wel twee EU-paspoorten houden, maar niet een EU-paspoort en een paspoort van buiten de EU?

CDA en VVD willen dit probleem waarschijnlijk oplossen door het zo duur te maken om in Nederland kinderen groot te brengen als je geen miljonair bent, dat er hier straks helemaal geen Sofietjes meer zijn. Die wonen dan alleen nog in Monaco, de Harvard-campus, Polen en Turkije. Probleem opgelost! Want dan kan er straks ook geen Sofietje klagen dat ze in haar eentje de pensioenpremies van vijf miljoen Nederlandse ouderen moet opbrengen. En er komt in ons land eindelijk ook weer meer ruimte voor de vossenjacht. Dat werd hoog tijd.
Nederland sterft uit (schafft sich ab), maar in ieder geval zonder dubbele paspoorten. Een hele troost.
Door Heaven op
Ik vind het niet meer dan normaal dat je maar 1 paspoort kunt hebben,zo voorkom je dat je te pas en te onpas de nationaliteit aan kunt nemen die je op dat moment uit komt.
Dat is namelijk wat Alloctonen doen.
Kijk naar ene Saban.B,Nederlander en Turk,maar toen het hem uitkwam was hij ineens een Turk die nu bescherming geniet van zijn vaderland om die geen onderdanen uitlevert.Komop mensen probeer toch eens niet steeds dingen die krom zijn recht te praten.Door het gedrag van hun eigen jeugd wordt er dit soort maatregelen genomen om te voorkomen dat over 20 jaar ze niet hier de dienst uit kunnen maken.
Niet alleen Nederland kampt met problemen met allochtonen maar heel Europa zucht onder de toenemende druk.
Van mij mag iedereen die zich aanpast in de samenleving daar ook een plaatsje in hebben ongeacht ras,stand of rang,maar het is ook niet meer dan normaal dat mensen die de oorspronkelijke bewoners van een land het leven zuur maken terug geplaatst worden in de samenleving waar ze uit gekomen zijn...blijkbaar stond die samenleving ze niet zo aan anders hadden ze er wel gebleven!!
Helaas voor de anti Wilders gasten,maar zo liggen de feiten nu eenmaal.
Door PIET brontsema (org. adviseur) op
ach ja geertje is al met een beetje symbool politiek dat als cda en vvd hierin stinken, ik snap het, denk ik, ik zag gisteren drie dombo's op een rij tijdens hun geweldige presentatie
Door Joschke op
Een immigrant hoort een verrijking te zijn. Hirsi Ali loog en dient har paspoort in te leveren. Doen de Amerikanen ook. Ben jet Nederlndschap niet waard (crimineel) dan ben jet Nederlanderschap niet waard (doen de Amerikanen ook).
Door Remko (ambtenaar) op
dus blondie wordt hysterisch over zijn hobby-immigranten uit Marokko en de dubbele paspoortenproblematiek. Dan blijkt dat de Marokkanen safe zitten. En dan om geen gezicht te lijden moet toch het paspoort afgepakt worden. Wat een flauwekul zeg. Doe dan gewoon niks. Doe eens gek, blondie, ga eens echt thee met ze drinken. Ze vallen namelijk best mee!!!
Door Hans de Bruin op
Voorwaardelijk? Mijn Marokkaanse buurvrouw die verplicht inburgert zegt nu al
"Dan liever de lucht in'' en de uitspraken over goedkope Oosteuropese werknemers van deze en gene politicus hebben haar ook al bereikt en ze ''kankert'' al hardop over die lieden mee, want, zegt ze, ''die hebben mij mijn baantje bij de vleesfabriek afgenomen''.