Advertentie

Drugscriminaliteit gestegen na wietpas

Steden met een coffeeshop kampen sindsdien met fors toegenomen straathandel, zo blijkt volgens het AD uit onderzoek op basis van politie- en gemeentecijfers.

11 mei 2013

Sinds buitenlanders worden geweerd uit coffeeshops in Brabant en Limburg, is de drugscriminaliteit in die gebieden fors gestegen. Dat schrijft het AD zaterdag.

Verdubbeling
Steden met een coffeeshop kampen sindsdien met fors toegenomen straathandel, zo blijkt volgens de krant uit onderzoek op basis van politie- en gemeentecijfers. Vooral in Zuid-Limburg zijn de gevolgen van de invoering van de wietpas goed merkbaar, blijkt uit cijfers van de afgelopen jaren. In Maastricht verdubbelde het aantal drugsdelicten. In Roermond vond een verdrievoudiging plaats. In gemeenten met wietverkooppunten steeg het aantal drugsdelicten met 4 procent, in zuidelijke coffeeshopgemeenten met 33 procent.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Softdrugs Ontmoediger / Ontmoediger
Hierbij een kritische blik op de Wietpas.



http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/05/ …



Groet, de CDA Gideonsbende (28 leden).
Niels / Ambtenaar
En ik maar denken dat het juist liberaal is als je mensen zelf verantwoordelijk laat zijn over het eigen gebruik van sommige drugs en alcohol. Dus is het toch juist liberaal om de boel dan te legaliseren en erop te sturen (geen overlast voor anderen en informatie geven over verantwoord gebruik). Bovendien past het helemaal in de "VOC-mentaliteit" om er dan nog geld aan te verdienen voor de staatskas ook! Waar is het liberale hart van een deel van onze bewindslieden op dit punt gebleven?
True
Als straathandel wordt gedoogd daalt het aantal delicten.
Willem Kamps
Legaliseren die handel en stoppen met die onzin om niet aan buitenlanders te verkopen. Mogen ze in Delft soms geen Delfsblauw meer verkopen aan de toeristen? Niet dan, ja dan.
Jos Praat / beleidsadviseur
Typisch voorbeeld van ondoordacht 'spierballen'beleid. Niets geleerd van het failliet van de 'war on drugs' en vooral de signalen van deskundigen blijven negeren en de boel niet legaliseren.

Lees ook de VN over dit thema.
Steven de Jong / Salarisadminstrateur
legaliseren die handel en BTW heffen!



Het argument dat dit de internationale betrekkingen onderdruk zet gaat ook niet meer op. Sommige Staten in de VS gaan verder dan Nl-beleid.
O. ten Hove
Een teken dat brombeer Opstelten, en de verloederde oud-officier van justitie Teeven alleen maar wanbeleid produceren. Het zijn net hondjes die hun aanwezigheid door middel van territoriumafbakening moeten laten blijken.
Advertentie