Advertentie

Drontense bestuurders mogen niet meer twitteren

Terwijl heel Nederland aan het twitteren is over politiek, lijkt het microbloggen in Dronten al weer op zijn retour. Wethouder Hans Engelvaart, voorheen fervent twitteraar, is gestopt met zijn politieke tweets. ‘Dat is zo afgesproken in het nieuwe college.’

04 juni 2010

Twexit
‘We zijn net een week geleden geïnstalleerd,’ vertelt de wethouder, ‘en toen hebben we het even over de communicatie gehad. Het bleek dat ik de enige van de drie andere wethouders en burgemeester was die regelmatig twitterde.  We hebben toen gezegd,  of allemaal twitteren, of helemaal niemand twitteren.’ Wethouder Engelvaart kon zijn collega’s niet overtuigen en de ‘twexit’ was een feit. 

Vreemd
Volgens Engelvaart waren er geen vervelende incidenten of klachten geweest, maar er ontstonden de laatste tijd wel bijzondere situaties in de raad: ‘Er werden op een gegeven moment vragen aan het college gesteld naar aanleiding van bepaalde tweets, dat is natuurlijk een vreemde gang van zaken.’

Hip
Maar de bestuurders in Dronten gaan alsnog digitaal, ze wagen zich nu namelijk aan een ander hip fenomeen: het weblog. ‘Dat is ook een goede manier om individueel te communiceren,’ aldus Engelvaart. De echte fans van de Drontense bestuurder kunnen hem overigens gewoon blijven ‘followen’, al zullen zijn tweets voortaan bestaan uit privé- aangelegenheden.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan Zuiderzee / gewezen hoofd gemeentefinanciën
Onder het monisme was dit niet gebeurd; een beetje wethouder-raadslid-politiekleider, liet zich toch niet zo ringeloren..
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Tja, wil je ergens komen zul je bepaalde (hele oude) wegen moeten gaan werd eens gezegd. Door de (nieuwe(re))paden te bewandelen wordt het soms moeilijk om de geijkte wegen (weer) te bereiken. En niet iedereen is hiertoe bereid. Ook "wat een boer niet vrit",.... Ik twitter niet, dus jij ook niet, groepsdruk onder het mom van afspraken ipv ik kan de veranderingen niet aan/bijhouden en de ontwikkeling stagneert. De hele wereld twittert, maar Dronten ligt stil?!?!?!? "vragen n.a.v. een aantal tweets"?!?!?!? JA, EN?! Toch niets mis mee, vragen zijn er om gesteld te worden en sinds wanneer heeft de overheid en dus het bestuur geen verantwoording af te leggen richting de burger die hen uiteindelijk toch betaald? Of zijn de vragen niet legitiem?
Dronten, twitter gewoon mee en beantwoord de vragen die gesteld worden, waar is die openheid, transparantie, dat glazen huis moet gewassen!
Oh, en bestuurders, voor een cursusje twitteren is geen externe nodig hoor, gewoon iemand vragen die wel met de tijd mee is gegaan, zitten er vast ook een aantal van in het ambtelijk apparaat van Dronten!
W.Wilkens
Het zit 'm in het woord "even"!

Doen ze goed in Dro'nt'n, kunn'n ze beter de krant lez'n.

Jozef Stalin had zich hierbij de vingers afgelikt!
Ricardo
Ziehier ... de dictatuur van Aat de Jonge (burgemeester). Indeed, stel je voor dat er eentje gaat twitteren met een borreltje op ,,, dan gaat de hel los.
Peter Mul / D66 Etten-Leur
Welkom in de Web 2.0 wereld! Klaarblijkelijk leven ze in Dronten nog in de Web 1.0 wereld. Nou beste heren, die tijd is echt geweest.

Beter energie steken in het leren omgaan met nieuwe communicatie middelen, dan krampachtig vasthouden aan imperialistisch gedrag.

Wat beter is om af te spreken welke informatie 'de lucht' ingaat. En of dat nu via de schrijvende pers, Twitter, Hyves, Facebook of een weblog is, is van geen belang.

Succes in Dronten!

Groeten uit Etten-Leur
M. de Vries / Communicatieadviseur
‘Er werden op een gegeven moment vragen aan het college gesteld naar aanleiding van bepaalde tweets, dat is natuurlijk een vreemde gang van zaken.’...

Het is net alsof niet alles hetzelfde is als 100 jaar geleden, vind je niet?
M. de Vries / Communicatieadviseur
'Vindt je' = 'vind je'. Communicatieadviseur, pf!...
johan
Petje af voor het bestuur van Dronten.
Met praten (twitteren) vul je geen gaatjes. Volgens mij is er genoeg te doen. De tijd die besteed wordt aan gepraat etc. komt over het algemeen niet ten goede aan het oplossen van problemen.
Volgens mij is er genoeg aan de hand in Nederland en de rest van de wereld. Dus: niet kletsen maar poetsen!
En dan heb ik het nog niet eens over de extra tijd die wordt verloren om de misverstanden in de communicatie weer uit de weg te ruimen.
Wat mij betreft geldt hier een variant op de uitdrukking: een goede naam opbouwen kost jaren, een goed naam verliezen kan in 5 minuten en zit je lang met de gevolgen
Advertentie