Advertentie

Drones vinden geen wietplanten

De drones controleerden deze zomer een kwart van de deelnemende 435 velden van ruim 150 boeren. Er werden daar geen wietplanten aangetroffen, maar in enkele andere maisvelden wel, maakte de LLTB donderdag bekend. Voor de dronecontroles begonnen werd wel op enkele plaatsen hennep gevonden.

07 september 2017

Drones ingezet door de Limburgse Land-en Tuinbouwbond LLTB hebben deze zomer in maisvelden geen wietplanten aangetroffen. De LLTB zette de apparaten in omdat de politie na 2015 stopte met luchtcontroles per helikopter.

Wiet tussen mais

De drones controleerden deze zomer een kwart van de deelnemende 435 velden van ruim 150 boeren. Er werden daar geen wietplanten aangetroffen, maar in enkele andere maisvelden wel, maakte de LLTB donderdag bekend. Voor de dronecontroles begonnen werd wel op enkele plaatsen hennep gevonden. Maar deelnemende boeren plaatsen oranje bakens bij hun velden. Toen dit gebeurd was, werden daar geen hennepplantages meer aangetroffen. Die werden wel gemeld in velden van boeren die niet aan de actie deelnamen.

Politie moet controles doen

In 2009 werden in Limburg 43.000 hennepplanten gevonden met een straatwaarde van ruim 43 miljoen euro. Controles uit de lucht door de politie verminderden dit aantal fors. De LLTB vindt dat de politie de controles weer moet oppakken. Criminelen zoeken nu steeds vaker het platteland op. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K. de Beer / Adviseur
Enne...... wat doen we met de verkregen informatie. Bij de aangesloten boeren geen wietplantages ontdekt, bij de niet aangesloten boeren wel.

Geven we die dan toch een belletje? Of mogen die het uitzoeken. Of wordt de informatie gedeeld met de politie of de burgemeester van de gemeente? Ik denk dat het achterhouden van deze informatie over misdrijven zelfs strafbaar kan zijn.
Advertentie