of 59162 LinkedIn

Driehoek handhaaft extra maatregelen Schiphol en omgeving

De driehoek heeft besloten dat de extra veiligheidsmaatregelen op en rondom Schiphol de komende tijd van kracht blijft.
1 reactie

De extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol blijven de komende tijd van kracht. Dat is maandag besloten door de zogeheten driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en Koninklijke Marechaussee/politie) van Haarlemmermeer in overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Dat liet de gemeente maandagavond weten. Wat 'de komende tijd' inhoudt is niet bekendgemaakt. Vrijdag kwam ,,een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven'' binnen; op en rond Schiphol werden vanaf zaterdag extra maatregelen getroffen. Die golden al vanaf het begin tot nader order' en worden dus nog niet opgeheven. De extra controles leidden tot files op de toegangswegen naar Schiphol. ,,Het uitgangspunt van de driehoek blijft dat mogelijke risico’s voor reizigers en werknemers op een verantwoorde wijze worden beheerst en de activiteiten op Schiphol zoveel mogelijk kunnen doorgaan. De driehoek is van oordeel dat dat met de extra maatregelen het geval is'', zegt de gemeente. Net als de afgelopen dagen blijven de luchthaven en het omliggende gebied toegankelijk en gaan alle activiteiten door, stelt de gemeente. Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten de komende periode rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles door de Koninklijke Marechaussee rond de luchthaven.

Signaal
Wat 'de komende tijd' inhoudt is niet bekendgemaakt. Vrijdag kwam ,,een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven'' binnen; op en rond Schiphol werden vanaf zaterdag extra maatregelen getroffen. Die golden al vanaf het begin tot nader order' en worden dus nog niet opgeheven.

Files
De extra controles leidden tot files op de toegangswegen naar Schiphol. ,,Het uitgangspunt van de driehoek blijft dat mogelijke risico’s voor reizigers en werknemers op een verantwoorde wijze worden beheerst en de activiteiten op Schiphol zoveel mogelijk kunnen doorgaan. De driehoek is van oordeel dat dat met de extra maatregelen het geval is'', zegt de gemeente.

Steekproefsgewijze controles
Net als de afgelopen dagen blijven de luchthaven en het omliggende gebied toegankelijk en gaan alle activiteiten door, stelt de gemeente. Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten de komende periode rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles door de Koninklijke Marechaussee rond de luchthaven. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Relevante Parlementaire Dossiers

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door kid congo op
Politiestaat in wording, wen er maar an.