of 60831 LinkedIn

Drie jaar cel voor Ton Hooijmaijers

De rechter heeft voormalig gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) tot 3 jaar cel veroordeeld wegens omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.
7 reacties

Oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is dinsdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot 3 jaar cel wegens omkoping, witwassen en valsheid in in geschrifte.

Media-aandacht

Het Openbaar Ministerie had 4 jaar cel tegen de Hooijmaijers (52) geëist. De rechtbank kwam tot een lagere straf, omdat op een enkel punt vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging volgde. Ook hield de rechter rekening met de enorme media-aandacht voor de zaak.
 
'Politieke afrekening' 

Hooijmaijers heeft altijd ontkend dat hij zich aan enig misdrijf heeft schuldig gemaakt en noemt de zaak onder meer een ,,politieke afrekening" en een ,,persoonlijke hetze". Volgens de rechtbank is daar geen sprake van. Hij tekent hoger beroep aan tegen zijn veroordeling. Dat zei de oud-gedeputeerde direct na afloop van de zitting waarin de rechtbank vonnis wees. Volgens Hooijmaijers is er sprake van een ,,gerechtelijke dwaling". Na ,,een stap achteruit" bij de rechtbank hoopt hij ,,een stap vooruit" te kunnen zetten in hoger beroep.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Huib op
O Ja, @Jan? Heb je dan niet gezien dat er onlangs PvdA'ers de partijkas (Amersfoort, € 64.000) en de kas van de Daklozenkrant (ik meen € 40.000) hebben geplunderd? Dat laatste is natuurlijk helemaal treurig. Zeker als je weet dat de dief in kwestie de opbrengst gebruikte om rondjes te kunnen geven in zijn favoriete kroeg. Voor 40000 kan je veel biertjes bestellen.

Corrupt gedrag hoort niet, maar dat vinden we niet bij één partij. En de term 'corruptie'is rekbaar. Overigens ben ik het ook niet eens met @Rex Rotary: natuurlijk is, hoe erg je ook iets vindt, media-aandacht een extra factor. De meeste mensen, die dergelijke fouten maken, kunnen blijven werken tot hun veroordeling, en ook weer na hun straf, maar mensen met een publiek ambt zijn meteen besmet voor iedereen en kunnen nergens meer aan de bak. Het is terecht dat dat meespeelt bij de strafmaat.
Door Jan op
Natuurlijk weer een VVD-er. Het is de aard van het beestje.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Mooi zo! Laat dit een signaal zijn dat je met gegraai niet meer wegkomt. Het volk zal de graaiers vervolgen. Zij zetten het openbaar bestuur in een kwaad daglicht.
Door Nobby (animal cop) op
Dhr. Hooymaaijers heeft een enorm bord voor zijn kop maar heeft een spoor van vernieling achtergelaten bij de provincie Noord-Holland. Dat het zo kon gebeuren vind ik overigens vreemd want dan ontbreekt het ook aan collegiale controle. Maar goed, eindelijk een corrupte politcus achter de tralies. Hopelijk ook een goed voorbeeld maar ik denk dat deze figuur niet meer te corrigeren is als ie vrij komt.
Door Rex Rotary (Coordinator) op
Ik ben blij dat er nu eens een van dit soort figuren wordt aangepakt. Er zijn meer grappenmakers die in overheidsdienst werken en via allerlei slimmigheden voor "adviezen" worden betaald. Het is heel verleidelijk om geld aan te pakken "om je werk wat beter te doen dan normaal". Als je dat dan bewust doet en het geld via allerlei slinkse wegen naar een bv van je vrouw sluist weet je dat wat je doet niet in de haak is. En dat de rechter een jaar minder straf geeft vanwege de media-aandacht is ook bull-shit. Op dit soort posties weet je dat je media-aandacht krijgt als je iets bijzonders doet, dat hoort bij de functie. Als je dan willens en wetens de kluit belazert krijg je de verwachte aandacht.
Door Willem op
God, wat zou het mooi zijn als hij in hoger beroep alsnog die vier jaar krijgt. Die drie jaar is inderdaad een gerechtelijke dwaling.
Door Bert op
Ton hooijgraaier?