of 65101 LinkedIn

Drie grote veiligheidsregio's schalen niet op met oudjaar

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond liet maandag weten in ‘opperste staat van paraatheid’ te zijn voor oud en nieuw. Een woordvoerder zei onder meer een extra beveiligd brandweervoertuig klaar te hebben staan mocht het tijdens de jaarwisseling uit de hand lopen.
2 reacties

In tegenstelling tot de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond schalen de grote Veiligheidsregio's Utrecht, Amsterdam Amstelland en Den Haag niet op met oud en nieuw. ‘We doen het niet anders dan vorige jaren’, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.

Geen aanwijzingen
De woordvoerder stelt dat de brandweermensen vuurwerkbrillen hebben klaarliggen in de auto's en dat er ook in een aantal kazernes in de regio Utrecht een dubbele bezetting is met de jaarwisseling. ‘Ook hebben we wat extra voertuigen klaarstaan, maar dat is bij iedere jaarwisseling het geval’, aldus de woordvoerster. ‘Rotterdam wordt behoorlijk opgeschaald. Ze houden extra rekening met rellen. We hebben geen aanwijzingen dat daar hier sprake van zou zijn. En laten we hopen dat dat niet gaat gebeuren.’

Reguliere draaiboek
Ook de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland neemt in vergelijking met andere jaren geen extra maatregelen. ‘We houden ons aan het reguliere draaiboek voor oud en nieuw’, zegt een woordvoerder. ‘Onze hoofdzorg is de bezetting rond te krijgen als gevolg van corona. Anders dan Den Haag, Utrecht en Rotterdam hebben wij in Amsterdam geen traditie van bepaalde volkswijken waar heel veel agressie is tegen hulpverleners met oud en nieuw.’

Paraatheid
De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond liet maandag weten in ‘opperste staat van paraatheid’ te zijn voor oud en nieuw. Een woordvoerder zei onder meer een extra beveiligd brandweervoertuig klaar te hebben staan mocht het tijdens de jaarwisseling uit de hand lopen. 'We willen op alles voorbereid zijn', aldus de woordvoerder. Hij wijst daarbij op de rellen op de Coolsingel in november. Al zijn er volgens hem nog 'geen signalen' dat het weer uit de hand gaat lopen. Verder heeft de veiligheidsregio meer dan vijfhonderd man paraat in de regio Rotterdam om op te treden. Het gaat om zowel beroepsbrandweermensen als vrijwilligers. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Justus op
Tuurlijk Spijker, waarom niet gelijk het leger achter de hand houden. Die toestemming heeft om met scherp te schieten?

Dwaas!
Door Spijker (n.v.t.) op
Het lijkt wenselijk om op regionaal niveau toch wel enkele pelotonnetjes ME achter de hand te hebben.

Vacatures

Van onze partners