of 61441 LinkedIn

Drie doden en vijf gewonden in Utrechtse tram

De schietpartij in een tram in Utrecht heeft aan drie mensen het leven gekost. Vijf mensen raakten gewond, drie van hen zijn er ernstig aan toe. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen bekendgemaakt.
3 reacties

De schietpartij in een tram in Utrecht heeft aan drie mensen het leven gekost. Vijf mensen raakten gewond, drie van hen zijn er ernstig aan toe. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen bekendgemaakt.

Schoonzus

Tot nog toe gingen zowel de burgemeester als minister president Rutte, op basis van de informatie van de politie, uit van een terroristisch motief. Het lijkt er nu echter op dat de vermeende schutter, Gökmen Tanis, zijn schoonzus zou hebben willen vermoorden. Dat meldt website GeenStijl op basis van een bron. Daarmee zou het motief van de daad volgens de website in de familiesfeer komen te liggen. GeenStijl meldt verder dat Tanis vermoedelijk dezelfde is die in augustus 2011 in een GSTV-video een verslaggeefster van de website lastigviel.

Verkrachting

Volgens de omroep was hij in 2017 verdacht van een verkrachting, waar begin deze maand een regiezitting over was. Zij naam en adres (in Kanaleneiland) doken in 2011 ook al op in comments op website Dumpert.


Voortvluchting

Mensen in Utrecht hoeven niet meer binnen te blijven, ook al is de schutter nog voortvluchtig. 'Nu wij ervan uitgaan dat zich op maar één plek een schietincident heeft voorgedaan, trekken wij het advies om binnen te blijven in. Blijf wel alert. Ziet u verdachte situaties, meent u de verdachte te herkennen, laat het ons weten', zegt burgemeester Jan van Zanen.

 

Eén verdachte

De gemeente Utrecht gaf mensen eerder advies om binnen te blijven. Van Zanen: 'Dat deden we omdat we ervan uitgingen dat zich op meerdere plekken een schietincident zou hebben voorgedaan. Dat is niet het geval, voor zover we nu weten. Eén verdachte is in beeld, daar wordt naar gezocht, hij is nog niet binnen. Er zouden ook meerdere verdachten kunnen zijn, dat weten we tot dusverre niet.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Tja, ze nemen het zekere voor het onzekere.
Dat verwachten we toch ook?
Door Marten op
Onbegrijpelijk om hier van hysterie te spreken. Alsof er iedere dag zoiets vreselijks gebeurt.
Door Hans (afdelingsmanager) op
Wat een hysterie in de media: zou wel een paar tandjes minder kunnen, lijkt mij.