of 63946 LinkedIn

Drenthe neemt afscheid van Jacques Tichelaar

De met een hoop rumoer afgetreden commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar neemt maandagmiddag in Fluitenberg officieel afscheid van de provincie, die hem daar een receptie aanbiedt. Tichelaar gaf dit voorjaar de pijp aan Maarten nadat zijn integriteit ter discussie was komen te staan en de PvdA'er onvoldoende vertrouwen in zijn persoon meer zag.
9 reacties

De met een hoop rumoer afgetreden commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar neemt maandagmiddag in Fluitenberg officieel afscheid van de provincie, die hem daar een receptie aanbiedt. Tichelaar gaf dit voorjaar de pijp aan Maarten nadat zijn integriteit ter discussie was komen te staan en de PvdA'er onvoldoende vertrouwen in zijn persoon meer zag.

Commotie
Dat gebeurde na publicaties over onder meer het naar voren schuiven van zijn schoonzus voor een opdracht van de provincie. Het was dit voorjaar niet voor het eerst dat er commotie was om Tichelaar, die ook wel 'oliemannetje' wordt genoemd omdat hij zo knap kan bemiddelen. Vier jaar ervoor had er een enigszins vergelijkbaar akkefietje gespeeld, toen hij zich bemoeide met een zakelijk conflict tussen de gemeente Coevorden en een familielid.

Panda
Ook door zijn privéleven maakte hij de tongen los. Hij scheidde om Koosje. Dat hij het oog had laten vallen op deze dame, kwam volgens de overlevering aan het licht toen hij tijdens een dienstreis naar China een panda naar haar noemde.

Veenhuizen
Tichelaar was commissaris van de Koning in Drenthe sinds 2009. Hij maakte zich sterk voor verloskundige zorg, de rechtbanken, werkgelegenheid en het behoud van het gevangenisdorp Veenhuizen. Eerder was hij voorzitter van de onderwijsbond AOb. Voor de PvdA zat hij van 2002 tot 2009 in de Kamer. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door KoosZ op
@Karel: lees dit artikel van Meindert Fennema eens en u zult begrijpen (wellicht?) wat ik bedoel met het vuil onder de PvdA dat overal zit in onderwijs, woningcoorporaties en zorg, vuil dat nodig opgeruimd moet worden. Ik zie niet in waarom dat niet op BB gemeld kan worden. Of zijn die van de mantel en de liefde?
@Jan: inderdaad, ook de VVD heeft een lange lijst van corrupte politici en bestuurders. Maar dit artikel gaat over Tichelaar en die is nu eenmaal rood en niet blauw.
Door Jan op
Eens met Karel. Het aantal en percentage VVD-ers dat in de fout gegaan is, ligt vele malen hoger. Maar daar hoor KoosZ niet over..
Door Karel (observant) op
@KoosZ,
hoewel ik geen fan was van Tichelaar (zie mijn uitgebreid commentaar bij het bericht over T van 28 febr.) en geen PvdA'er vind ik dat jouw reactie meer bij de Telegraaf of Geen Stijl thuis hoort dan hier bij een bericht van BB: ongenuanceerd, ongefundeerd, rancuneus, waarschijnlijk erg gefrustreerd en daarom best een beetje zielig. Of nu al last van een zonnesteek?
Door Mark op
Weer een hoop gedoe om...? Politiek is belangbehartiging. Dat geldt voor de gemeenteraadsleden (ik zie het bijna dagelijks) en ook voor 1e Kamerleden die bijna alleen maar aan belangenbehartiging doen.
Door Marquis de Canteclair (Civ em.) op
Voor sommige mensen is het zonneklaar:
daglicht verdragen is niet altijd het handelen vanTichelaar
Drente regeren was zijn laatste stiel
oligarchie zijn achilleshiel
maar als informatie-oliemannetje staat ie klaar.
Wat ik niet begrijp is Jozias tijdelijkheid:
voor Den Haag niet langer bereid.
Waarom van Aartsen, is er dan helemaal geen Drent
die het stiel van besturen kent
of is het wachten op een slimme (rode) meid?
Door anand (adviseur) op
weer een regent minder.
Door F.A. von Geusau op
We zien de heer Tichelaar ongetwijfeld over een jaar of wat wel weer terug als voorzitter van de een of andere commissie.
Door KoosZ op
Prima dat deze PvdA-er is opkrast. Weer een boefje minder.

In de politiek is de PvdA gelukkig gedecimeerd. Maar we zijn nog lang niet van ze af. Er zitten nog honderden (zo niet duizenden) op hoge posities in het onderwijs, bij woningcorporaties en bij zorgverzekeraars. Het duurt nog ettelijke decennia voordat ook zij verdwenen zijn.

En de media niet te vergeten: zeker 80% van de omroepbazen en de journalistiek stemt PvdA. Er is nog een hoop vuil op te ruimen.