of 62812 LinkedIn

Drankje nuttigen in winkel nu heel dichtbij

De Vereniging Nederlandse Gemeenten gaat een experiment uitvoeren om te kijken of het schenken van drank in winkels mogelijk is.
5 reacties

Amsterdam wil meedoen met een proef van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) volgend jaar om te experimenteren met mengvormen tussen winkels en horeca. Hierbij mogen winkels ook alcohol schenken of verkopen en proeverijen organiseren, terwijl horecazaken producten mogen verkopen. Dat is wettelijk nu nog verboden.

Totaalbeleving

Het doel van de proef is te onderzoeken wat de gevolgen zijn voor alcoholgebruik en veiligheid. Met het experiment wil het stadsbestuur tegemoet komen aan de wens van ondernemers om meer in te kunnen spelen op de veranderende vraag van consumenten. ,,Die willen steeds vaker een zogenaamde totaalbeleving: een glaasje wijn bij de kapper of kledingwinkel.''


VNG zoekt gemeenten

Alleen ondernemers in speciaal aangewezen gebieden mogen meedoen. Het experiment begint 1 januari als minstens twintig gemeenten zich bij de VNG hebben aangemeld. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Is dit nieuw dan. Ik was pas bijvoorbeeld bij de bibliotheek in Gouda. Om bij de boeken te komen moet je eerst door een restaurant (dat o.a. ook brood, wijn en bier verkoopt om mee naar huis te nemen). Verder kan je natuurlijk in het pand ook nog allereli vergaderruimtes huren. Oftewel een mengeling van publiek, horeca en winkel
Door Ersnt Sinselmeijer (bestuurlijk adviseur) op
Aardig initiatief en terug naar de oude C-vergunning Drank en Horecawet? Wat was ook al weer de reden dat die vergunning niet zo vaak meer werd afgegeven?
Verder is het de vraag wat de gevolgen zullen zijn voor de openbare orde? Een dronken klant die bij de Zeeman verwijderd moet worden?
Hoe gaat het personeel daarop voorbereid worden?
Soms is "nee" ook een antwoord.
Door Franska op
Je stimuleert zo de drankconsumptie nog meer.
De overheid wilde toch iets aan het alcoholgebruik gaan doen ?
Geen 2 glaasjes maar 0 glaasjes ?
Waarom worden er geen healtbars geopend ?
Wat zijn we toch een raar land.
Door EricImmink op
Amsterdam wil meedoen....dat is het nieuws. Vanuit andere gemeenten wordt er dus al nagedacht. De deelname van Amsterdam maakt dit initiatief nu niet direct heel dichtbij....misschien wel voor de redactie van BB.

Weer een top bijdrage dit stuk.

Goed dat Amsterdam meedoet. Het combineren van detailhandel en horeca is lang verboden. Een verbod dat in het verleden logisch was, maar de wereld is veranderd. Misschien kan dit iets doen tegen de verschraling, H&M-isering van de binnensteden in Nederland.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Eindelijk wordt het echt gezellig tijdens het winkelen en de kappersbeurt; helemaal goed, kan niet wachten; TOP! Wel aangeven dat het eenieders eigen verantwoordelijkheid is om vervolgens weer nuchter het verkeer te betreden, anders hebben we daar een uitdaging... De stad wordt weer een echte beleving; DOEN!

Vacatures

Van onze partners