of 64204 LinkedIn

Donner optimistisch over medewerking gemeenten

Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) verwacht dat hij de komende jaren met de gemeenten kan samenwerken om afspraken over onder meer de sociale werkplaatsen uit te voeren. Hij maakt dat op uit de 'positieve reactie' van de gemeenten op een tegemoetkoming van zijn kant.
9 reacties
Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) verwacht dat hij de komende jaren met de gemeenten kan samenwerken om afspraken over onder meer de sociale werkplaatsen uit te voeren. Hij maakt dat op uit de 'positieve reactie' van de gemeenten op een tegemoetkoming van zijn kant.

Toch uitvoeren
Dat heeft Donner woensdag geschreven aan de Tweede Kamer. Hij stelde voor de afspraken die zijn vastgelegd in het bestuursakkoord toch te gaan uitvoeren, hoewel de gemeenten het onderdeel over hervorming van de sociale werkvoorziening hadden afgewezen.


Korting gaat door
Donner stelde eerder nog dat er geen akkoord lag na afwijzing van dat onderdeel. Nu wil hij wel verder met de afspraken, maar dan zet hij een eerder geschrapte korting van 100 miljoen euro toch door.


Nader overleg
Met dit bedrag kan hij dan gemeenten helpen die tekortkomen bij de hervorming van de sociale werkplaatsen. De gemeenten noemen de bezuiniging van 100 miljoen onaanvaardbaar. Donner ziet dit als een punt van nader overleg.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
1. Er moet worden bezuinigd.
2. Wie betaalt bepaalt (het Rijk dus).
3. Als je dat niet inziet krijg je een koekje van eigen deeg.
4. Met dank aan een aantal domme gemeenteraden.
Als ik Donner was zou ik nu mijn poot strak houden.
Door henk (ambtenaar) op
Ik laat mijn mening even buiten beschouwing maar wat je ook zegt, Donner is een gewiekste man. Weet precies hoe "het spel" gespeeld moet worden. Dat is knap, want dat kan niet iedereen.
En Donner, die stapt weer op zijn fiets en vetrekt met een glimlach huiswaarts.
Zo gaat het beste vrienden.
Door pietbrontsema (org.adv) op
voor een gesprek heb je toch minstens twee partijen nodig die willen praten en iets te bieden hebben
Door Hans de Bruijn op
Wat ik al dacht: Donner zet zijn zin gewoon door. Tijd voor een hete herfst en weg met dit kabinet en deze minister in het bijzonder.
Door Bertus (Ervaringsdeskundige) op
Volkomen wereldvreemd, niet bekend met democratische grondbeginselen en met autistische kantjes. Kortom volledig geschikt voor de Raad van State....
Door Joschke op
Beste P., ik ben het volledig met u eens. Maar Donner valt qua benoeming niets euvel te duiden. Hij is totaal ongeschikt voor alles, behalve voor de aarbeienpluk. Maar degene die hem voordroeg (Verhagen) en degene die hem acepteerde als minuister (Rutte) zijn alleen door deze actie ook ongeschikt voor hun functie...
Door P op
Als je het zelf niet in de gaten hebt, is een plank voor je kop wel gemakkelijk. Alleen de toeschouwer heeft er last van.
Minister Donner is hier een schoolvoorbeeld van.
Door René op
Wel bijzonder; Ik krijg de indruk dat minister Donner niet bij de 87 % van de gemeenten is geweest die zich duidelijk hebben uitgesproken, maar bij de resterende 13%.
Dat noemen ze met een mooi woord selectieve perceptie.
Door jan op
Oftewel de bekende sigaar uit eigen doos. En de minister denkt dat de gemeenten daar intrappen?

Vacatures

Van onze partners