of 59250 LinkedIn

Donderdag kort geding over politieactie Tour de France

Minister Steur en burgemeester Aboutaleb vinden dat de actie een probleem vormt voor de openbare orde en veiligheid. Ook vinden ze dat met de actie 'misbruik' wordt gemaakt van de bevoegdheid van de politie om controles te houden.
Reageer

Het kort geding om de CAO-actie van de politiebonden zondag tijdens de Tour de France tegen te houden dient donderdag om 11.00 uur bij de rechtbank in Rotterdam. Dat hebben de bonden woensdag bekendgemaakt. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb hebben de zaak aangespannen.

Erasmusbrug

De politie wil een grote verkeerscontrole houden op de reclamekaravaan, die vooruit rijdt op de wielrenners. Het doel is dat het begin van de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans wordt vertraagd. De controle staat gepland op de Erasmusbrug in Rotterdam.

'Misbruik'

De minister en Aboutaleb vinden dat de actie een probleem vormt voor de openbare orde en veiligheid. Ook vinden ze dat met de actie 'misbruik' wordt gemaakt van de bevoegdheid van de politie om controles te houden.

Veiligheid voorop

De bonden benadrukken dat de openbare veiligheid voorop staat, ook tijdens de actie. Die komt volgens hen niet in het geding. 'De politiemensen die meedoen aan de actie blijven inzetbaar voor calamiteiten.'

De betrokken bonden hadden al aangekondigd dat ze hun acties om een betere cao deze zomer zouden verharden, als verantwoordelijk minister Van der Steur niet met een beter cao-bod komt. Het politiepersoneel voert al meer dan vijftien weken actie. Sail Amsterdam is één van de genoemde doelwitten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.