of 63082 LinkedIn

Directeur Cloo van Floriade vertrekt in april

Cloo trad een jaar geleden aan toen directeur Peter Verdaasdonk ziek werd. Toen bleek dat Verdaasdonk niet meer terug zou keren, werd de aanstelling van Cloo verlengd tot 1 april 2021. Korte tijd later ontstond grote ophef over de salarissen van Cloo en Stimac.
3 reacties

Directeur Pieter Cloo van Floriade Almere 2022 stopt met zijn werk na april van dit jaar. Cloo ziet geen mogelijkheid meer voor ‘een verdere constructieve samenwerking met het gemeentebestuur’, laat de Floriade donderdag weten. Mededirecteur Sven Stimac blijft wel aan het werk, terwijl de raad van commissarissen naar een nieuwe directeur zoekt.

Ophef over salaris
Cloo trad een jaar geleden aan toen directeur Peter Verdaasdonk ziek werd. Toen bleek dat Verdaasdonk niet meer terug zou keren, werd de aanstelling van Cloo verlengd tot 1 april 2021. Korte tijd later ontstond grote ophef over de salarissen van Cloo en Stimac. Beide directeuren verdienen ieder meer dan 250.000 euro. Deze kwestie leidde eind januari ook tot een motie van wantrouwen tegen de twee Almeerse wethouders die verantwoordelijk zijn voor de Floriade, maar die haalde geen meerderheid in de gemeenteraad.

Problemen rond Floriade
De komst van de Floriade levert telkens problemen op in Almere. Het lukt maar niet om sponsors te vinden voor het kostbare evenement, door de stikstofproblemen ligt de voorgenomen bouw van diverse projecten stil en de coronacrisis zorgt eveneens voor problemen. De tuinbouwtentoonstelling gaat Almere vele miljoenen euro's meer kosten dan was begroot en kortgeleden is ook nog eens een petitie tegen de salarissen van de Floriade-directie gestart. Politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad willen zo snel mogelijk een debat over de achtergronden van het besluit van Cloo. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Lezer (Belastingbetaler) op
Stop toch met dat peperdure prestigeproject Floriade. Niemand zit er op te wachten en de inwoners van Almere gaan er voor bloeden. Er zitten een paar mensen ongelooflijk hun zakken te vullen en het leidt tot een fiasco.
Door Rellie (Terschellinger) op
Een van de vorige directeuren van de Floriade Almere, J. de Vries, kwam daar volgens de raad van Almere 'een paar jaar zakken vullen en dan weer weg'. Zo zal het wel (veel) vaker gaan. Die directeur werd kort daarna weer ergens burgemeester, duh.
Door drs. E. Nabled op
Let maar op: de volgende Floriade directeur gaat nog meer verdienen, want bij die nu vertrekt 'kon het college ook niet anders'.Dus gaat het nog (veel) vaker gebeuren.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners