of 59274 LinkedIn

Digitaal overdrachtsdossier in trek

Het eerste digitale overdrachtsdossier voor de nieuwe gemeenteraad wordt veel geraadpleegd, en niet alleen door de raadsleden. Inmiddels hebben al 700 afzonderlijke personen het interactieve dossier geraadpleegd

Ambtenaren van Sittard-Geleen hebben voor het eerst een digitaal overdrachtsdossier voor de nieuwe gemeenteraad gemaakt. Het blijkt niet alleen raadsleden een overzicht in de belangrijkste opgaven voor de stad te bieden. Inmiddels hebben al 700 afzonderlijke personen het interactieve dossier geraadpleegd.

Belangrijkste ontwikkelingen

De nieuwe raad, met achttien nieuwe raadsleden, kan via www.opgavenvoorsittardgeleen.nl worden ‘bijgepraat’ over een scala aan aspecten die voor de stad van belang zijn. In zeven stappen wordt een totaalbeeld gegeven. Zo worden onder meer de vier belangrijkste ontwikkelingen die op de stad afkomen benoemd en kort belicht, zoals vergrijzing en de toenemende kloof tussen kansrijke en kansarme inwoners. Ook wordt een overzicht gegeven van bestaande plannen en van de grote opgaven voor stad. Er staan talloze links in de teksten, zodat kan worden doorgeklikt naar meer gedetailleerde informatie en/of naar filmpjes.

 

Drastische sanering

Uit het overdrachtsdossier blijkt onder meer dat de ‘drastische en snelle sanering opgave nummer 1 is’. Sittard-Geleen staat onder preventief toezicht van de provincie omdat het 24 miljoen euro meer uitgeeft dan de 315 miljoen euro die de gemeente aan inkomsten binnenkrijgt. Ook vindt de provincie dat financiële reserves te klein zijn. De gemeente moet 24,6 miljoen euro bezuinigen. Bij verder doorklikken, belandt de lezer bij het ombuigingsrapport waarin alle bezuinigingsmaatregelen staan. Ook wordt duidelijk dat de kans groot is dat er in 2022, aan het einde van deze coalitieperiode, nog steeds een tekort van tussen de drie tot zes miljoen euro is.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marcel Claessens (Raadslid) op
Het overdrachtssossier is een ware verrijking, het geeft een goed beeld van de huidige situatie in Sittard-Geleen en door het gebruikt van tal van filmpjes, links naar dossiers (voor degene die dieper in een dossier willen duiken) is het een heel dynamisch document geworden, complimenten voor de ambtelijke organisatie van Sittard-Geleen!