of 63000 LinkedIn

Dienstauto of taxi

Reageer

Je kunt het ook nooit goed doen. De PVV in de Limburgse Staten is verklaard tegenstander van ‘geldverslindende dienstauto’s met chauffeur’.

De dienstauto afschaffen voor alle gedeputeerden is tot nog toe niet gelukt. Daarom besloten de PVV-gedeputeerden voortaan zelf wel met het openbaar vervoer of de eigen auto te reizen, want principes zijn nu eenmaal principes. Maar soms wordt het wel moeilijk gemaakt die te handhaven.

Zo nam PVV-er Theo Krebbers op zondag 29 mei deel aan de jaarlijkse Memorial Day in Margraten, een herdenkingsbijeenkomst samen met Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders, waarbij de Amerikaanse soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. Daarbij wordt in konvooi gereden. Het veiligheidsprotocol schreef echter voor dat Krebbers niet in zijn eigen auto mocht meerijden. Maar een dienstauto met chauffeur, daar is hij juist faliekant tegen. Dus besloot Krebbers zich dan maar in een BMW-taxi van Maastricht naar Margraten en terug te laten rijden.

Alleen kostte dat wel meer geld dan als hij gebruik had gemaakt van een dienstauto met chauffeur. Principes, het blijven lastige zaken. Maar ja, je moet er wat voor over hebben om je punt te maken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners