Advertentie

Den Helder raakt villa Hulman niet kwijt

De gemeente Den Helder zit vast aan de kapitale villa van oud-burgemeester Stefan Hulman. Het lukt maar niet op de woning in Julianadorp te verkopen. De villa kostte Hulman vorig jaar zijn baan als burgemeester in Den Helder.

03 december 2010
Veiling
De gemeente kocht de woning anderhalf jaar geleden van Hulman voor 580.000 euro, met de bedoeling de villa snel weer op de markt te verkopen. Dat is sindsdien niet gelukt. Een veiling bij een lokale notaris heeft bij sluiting van de inschrijvingsprocedure vorige week geen koper met een aannemelijk bod opgeleverd, bevestigt gemeentewoordvoerder Arnoud Jansen.

Dumpprijs
Het college van burgemeester en wethouders beraadt zich op stappen om de woning alsnog verkocht te krijgen, zegt Jansen. ‘Het uitgangspunt is en blijft verkoop, daar hebben we afspraken over gemaakt met de raad. We zetten nu de opties op een rij. Voor een dumpprijs op de markt zetten, is ook een mogelijkheid, ja. Maar wat is wijs? Dat zoeken we nu uit.’ De bodemprijs die Den Helder voor de woning wil ontvangen, geeft Jansen niet prijs.

Finse bouwstijl
De villa in Finse blokhutbouwstijl, compleet met sauna, vijf slaapkamers, tweede badkamer en veel eigen grond, is gelegen in Julianadorp, de villawijk van Den Helder. Hulman kocht de woning kort na zijn aantreden in 2007. Hij kreeg echter zijn oude huis in Rotterdam niet verkocht en kwam met zijn wethouders een vergoeding overeen van 3200 euro per maand toegekend voor de dubbele woonlasten als gevolg van de verhuisplicht.

Huis in Spanje
Naderhand bleek dat Hulman had verzuimd om aan het college de hypotheek van een huis in Spanje op te geven, evenals het wachtgeld dat hij kreeg als oud-wethouder van Rotterdam en het inkomen van zijn vrouw. De wethouders zegden toen het vertrouwen in hem op. Na mislukte bemiddelingspogingen kwamen Hulman en Den Helder overeen dat de burgemeester ontslag zou nemen, zonder wachtgeld en schadeclaims. In ruil nam de gemeente de villa van hem over.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan / ambtenaar
Maak er maar een ambtswoning van.
Niek / jurist
Op het plaatje lijkt het wel een paardencrematorium. Een andere verfstelling doet wonderen. Ik adviseer Bentheimer geel als hoofdkleur en Grachtengroen als accentkleur.
En wat @Jan voorstelt is natuurlijk ook goed: de eerste rechtse hobby die ik prima vindt namelijk een mooie burgemeesterswoning verdient elke stad.
Hannes
@Jan: ter informatie:
Deze woning is ook aan de huidige burgervader aangeboden, maar die huurt op eigen kosten een appartementje in DH.
Hij heeft zijn huis in de prov. Groningen aangehouden, omdat zijn partner daar werkt.
criticus
De woning is door de gemeente gekocht om wachtgeld en schadeclaims te voorkomen?

Tijd om de wachtgeldregeling en de schadeclaims eens onder de loep te neem.

Als ik iest dergelijks uithaal als ambtenaar krijg ik echt geen wachtgeld of schadecalim, laat staan dat mijn baas mijn tweede woning (zo ik die had) ook nog ene szou overnemen.

Wat een staaltje witte boorden criminaliteit zeg!
Jofel
Beste Jan, ook dan nog krijg jij je "wachtgeld" namelijk je WW.

Het wachtgeld voor bestuurders is sinds dit jaar terug gebracht naar een regeling die 2 tot en met 4 jaar uitkeert. Het 1e jaar 80% en daarna 70%, met sollicitatieplicht. Dus al aardig in de richting van de voorwaarden van de WW.
Jan / ambtenaar
@Hannes. Lekker slim van de gemeente zeg. Ze hadden gewoon als eis moeten stellen dat de burgemeester gaat wonen in de ambtswoning. Niet aan hem te koop aanbieden. Krijgt de gemeente in ieder geval nog huur (12% van zijn inkomen).
criticus
@ jofel
Voor de ww geldt dat het ontslag niet verwijtbaar mag zijn.
Advertentie