of 64120 LinkedIn

Den Haag weert weigerambtenaren

Weigerambtenaren zijn niet welkom in Den Haag. Dat staat in de emancipatienota die het college maandag naar de raadsleden heeft gestuurd.
12 reacties
Weigerambtenaren zijn niet welkom in Den Haag. Dat staat in de emancipatienota die het college maandag naar de raadsleden heeft gestuurd.

Tegen minister

De Haagse wethouder Karsten Klein (emancipatie, CDA) neemt hiermee heel duidelijk stelling tegen minister en partijgenoot Marja van Bijsterveldt. Zij stelde onlangs tijdens een emancipatiedebat in de Tweede Kamer dat ambtenaren van de burgerlijke stand die vanwege hun geloof moeite hebben met het sluiten van een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen, dat moeten kunnen weigeren.

 

Geen enkele ruimte

Wethouder Klein vindt dat de overheid geen enkele ruimte moet bieden voor dit soort uitzonderingsgevallen. ´Met dit soort morele onderwerpen moet je niet pragmatisch omgaan, maar heel ondubbelzinnig’, stelt de CDA-politicus. ´Iedereen is gelijk voor de wet, en ambtenaren dienen die wet gewoon uit te voeren. Als je daar moeite mee hebt, moet je zelf een baan zoeken waarin je niet met homo’s van doen krijgt.’

 

Niet aangenomen

Den Haag vraagt nieuwe ambtenaren of zij moeite hebben met het sluiten van huwelijken tussen partners van hetzelfde geslacht. Als het antwoord daarop ‘ja’ luidt, worden ze niet aangenomen. Volgens Klein heeft die situatie zich de afgelopen jaren in de hofstad niet voorgedaan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jk op
Applaus voor Den Haag!
Homohuwelijke weigeren is net zo min acceptabel als het weigeren uit politieke gronden om negers in te schrijven, PVV stemmers mee te tellen bij verkiezingen of het weigeren een brandje bij een zevende- dag adventist te blussen.
Wie ambtenaar is, heeft wetten en rechte te respecteren.
Door Oh well (grafdelver ) op
Je kan straks alleen nog getrouwd worden door D66 ambtenaren.