of 61043 LinkedIn

Den Haag: Snoop Dogg niet welkom

De populaire Amerikaanse rapper Snoop Dogg mag niet optreden op het Haagse muziekfestival Parkpop dat 27 juni plaatsvindt. Dat heeft de gemeente Den Haag donderdag laten weten.
2 reacties
De populaire Amerikaanse rapper Snoop Dogg mag niet optreden op het Haagse muziekfestival Parkpop dat 27 juni plaatsvindt. Dat heeft de gemeente Den Haag donderdag laten weten.

Vriendelijk karakter
De 'driehoek' van burgemeester, politie en justitie, die zich onder meer bezighoudt met de openbare orde, heeft dit besloten ,,om het open en vriendelijke karakter'' van Parkpop te kunnen garanderen. De gemeente voegt daar aan toe dat bijvoorbeeld housemuziek ook niet toegestaan is op Parkpop omdat dit ,,niet past bij de sfeer'' van het gratis toegankelijke festival.


Organisatie geeft gehoor
De gemeente heeft organisator Ducos Productions gevraagd een vervangende hoofdact te zoeken. De organisatie geeft hier gehoor aan, zo laat een zegsvrouw donderdag weten. ,,Al is het wel heel vervelend als tien dagen van tevoren de headliner uit het programma wordt geschrapt'', stelt ze. Ducos Productions heeft van de gemeente ook geen expliciete reden gekregen waarom het optreden afgelast moet worden. De organisatie kan nog niet zeggen wie het gat in de programmering gaat vullen.

Gratis

Parkpop is naar eigen zeggen het grootste gratis popfestival van Europa en vindt dit jaar voor de dertigste keer plaats in het Haagse Zuiderpark. Andere acts tijdens de jubileumeditie van Parkpop op zondag 27 juni zijn onder meer Nena, Nick Lowe en Juliette Lewis.

De Amerikaanse rapper staat op 28 juni op het programma in de Melkweg in Amsterdam. Alle kaarten voor die show zijn uitverkocht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ernst (controller) op
Tsja, dat soort dingen kun je niet toestaan. Laatst ging het toch ook nog goed mis met de Beatles in het Kurhaus...
Door Ella (Beleidsmedewerker) op
Het is officieel, we leven weer in de jaren '60...