Advertentie

Den Haag krijgt meer vuurwerkvrije zones

Bij de jaarwisseling komen in Den Haag meer vuurwerkvrije zones. Dat heeft burgemeester Pauline Krikke geschreven aan de gemeenteraad.

04 juni 2018

In Den Haag komen bij de jaarwisseling meer vuurwerkvrije zones. Dat heeft burgemeester Pauline Krikke geschreven aan de gemeenteraad. Het afgelopen jaar konden buurten zelf bij de gemeente aangeven dat hun buurt vuurwerkvrij zou worden.

Bewonersinitiatief 

Dit ‘bewonersinitiatief vuurwerkvrije buurt’ is grotendeels succesvol verlopen, zo blijkt uit de evaluatie. Burgemeester Krikke: ,,We willen de jaarwisseling steeds meer teruggeven aan de stad. Dit initiatief past daarbij. Nu het overgrote deel van de bewoners die mee hebben gedaan positief is, wil ik het experiment komend jaar verder uitbreiden.”


Geen incidenten

De pilot hield in dat bewoners met elkaar afspraken maken om geen vuurwerk af te steken in hun straat of rondom een pleintje, speeltuin of park. Slechts in een enkele buurt werd toch fors vuurwerk afgestoken. In de 23 door de gemeente aangewezen vuurwerkvrije zones rondom ziekenhuizen en kinderboerderijen hebben geen incidenten plaatsgevonden. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie