of 64707 LinkedIn

Den Haag goed voorbereid op Prinsjesdag

De gouden koets (Prinsjesdag 2012)
De gouden koets (Prinsjesdag 2012)
Reageer

Den Haag is goed voorbereid op Prinsjesdag. Dat liet de gemeente maandag, een dag voor de jaarlijkse gebeurtenis, weten. De afgelopen weken is er gewerkt aan bijvoorbeeld de communicatie over de bereikbaarheid van de stad op het moment suprême en zijn er onder meer omleidingsborden geplaatst.

Veegploegen
Vanaf afgelopen vrijdag zijn veegploegen bezig op en rond de route om de boel spik en span te maken. ,,Op Prinsjesdag zelf worden 25 medewerkers van de veegdienst ingezet, zowel om de paardenpoep op te ruimen als om overig straatvuil op te ruimen'', laat de gemeente weten. De veegploegen, gewapend met 10 veegwagens en 4 veegbussen, beginnen al om 4.00 uur 's ochtends met werken en stoppen weer rond 19.00 uur.

Zand op de route
Om te zorgen dat paarden niet uitglijden, stort een vrachtwagen zand op de route. Bovendien zijn er een aantal plaatsen ingericht voor het stallen en uitrusten van de paarden. 
,,Let wel, er gebeurt nog veel meer, denk aan plaatsen van borden over omleidingen, overleg met de politie over veiligheidsmaatregelen, etcetera'', laat een woordvoerder van de gemeente weten. De politie Haaglanden krijgt ondersteuning van 200 vrijwillige politiemensen uit heel Nederland.

Touwen in de tramrails
Vervoerder HTM zorgt verder nog dat er touwen in de tramrails worden gelegd op de route die de koninklijke stoet aflegt, zodat de koetsen niet vast komen te zitten in de sporen. De politie zet hekken langs de route.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners