of 63998 LinkedIn

Den Haag en Occupy moeten in gesprek

De gemeente Den Haag en de Occupy beweging moeten met elkaar in gesprek. Occupy moet in ieder geval tijdelijk verhuizen, ivm de City-Pier-City Loop.
1 reactie

De gemeente Den Haag en de actievoerders van Occupy die op het Malieveld staan, moeten in gesprek om tot een oplossing te komen in het conflict tussen beide partijen. Dat heeft de rechtbank dinsdag bepaald.

Permanenter
De gemeente was naar de rechter gestapt om de betogers woensdag van het Malieveld te kunnen krijgen. Het protest tegen de 'graaicultuur in de financiële wereld' zou volgens de gemeente een steeds permanenter karakter krijgen. De rechter oordeelde dat de demonstranten tijdelijk weg zouden moeten met het oog op het hardloopevenement de City-Pier-City Loop op 11 maart, maar dat er voor de occupy'ers dan een oplossing zou moeten komen.

Ondersteunend materieel
Over een algehele stop van het protest deed hij geen uitspraak. Daarvoor is een bodemprocedure de juiste weg. De partijen kunnen donderdag of vrijdag laten weten of ze eruit zijn gekomen. Lukt dat niet, dan doet de rechter later uitspraak. Op het Malieveld staan sinds half oktober ongeveer 20 man met tentjes. Ze hebben zelf ook een zaak aangespannen tegen de gemeente omdat ze geen 'ondersteunend materieel' als gaskachels of extra tenten mogen plaatsen. De rechter velt in die zaak dinsdagmiddag een oordeel.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door mee eens (mee eens) op
Beste Occupy,

Ga door laat je niet wegjagen.
Doe meer aan communcatie en overtuig de schapen in nederland.. De schapen die met iedereen en alles meebleren zolang het ze zelf niet treft.
Nee, wij hoeven het er niet mee eens te zijn dat onze hypotheekrenteaftrek verdwijnt, omdat we Griekenland uit de put moeten helpen. En waarom Griekenland helpen, omdat de BANKEN het verprutst hebben.
We helpen de bevolking verder de put in, verlagen de WW en eisen toeslagen op de zorg.
Maar de bonuscultuur aanpakken doen we niet. En waarom niet..

OMdat de mensen op het Pluche straks op die BONUSFUCNTIE zitten..

Dus gemiddeld schaap, wordt wakker... En denk eens als een OCCUPY

Vacatures

Van onze partners