of 59162 LinkedIn

Den Bosch weert motorclubs uit lokale horeca

Den Bosch heeft op dit moment weinig problemen met leden van zogenoemde Outlaw Motorcycle Gangs. Maar omdat clubhuizen regelmatig worden gesloten vreest de gemeente dat motorclubs op zoek gaan naar alternatieven. Den Bosch wil voorkomen dat ze de horeca gaan gebruiken als verzamelplek.
6 reacties

Den Bosch gaat als eerste gemeente in Nederland bijeenkomsten van motorclubs zoals No Surrender of Satudarah in de lokale horeca verbieden. De gemeenteraad heeft daarmee dinsdagavond ingestemd.

Weinig problemen
Den Bosch heeft op dit moment weinig problemen met leden van zogenoemde Outlaw Motorcycle Gangs. Maar omdat clubhuizen regelmatig worden gesloten vreest de gemeente dat motorclubs op zoek gaan naar alternatieven. Den Bosch wil voorkomen dat ze de horeca gaan gebruiken als verzamelplek.

Idee uit Turnhout
Het verbod moet exploitanten mogelijkheden bieden om motorclubs buiten de deur te houden. Het idee komt uit Turnhout waar de maatregel al succesvol is toegepast. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Dat leden van een motorclub samen een biertje in D-B gaan drinken voorkom je er niet mee. Wél geeft het de gemeente een instrument als een café opeens wordt 'overgenomen' door een motorclub. Dan is er een stok.
Door Joost op
En op basis van welke wet of regeling doet men dit? Het lijkt mij allemaal zeer fragiel en ook nog eens moeilijk controleer- en handhaafbaar.
Door Frits op
Je kunt ze nu overal verwachten er komen vast allerlei nieuwe plannetjes op gang niet alleen in horecagelegenheden alle groepen in Nederland die op eenzelfde wijze opereren moeten worden aangepakt niet alleen motorbendes er is in deze participatie tijd en slordige gerommel met gegevens nog zoveel meer wat een risico geeft een strenge handhaving is nu meer dan eens van belang.
Door rust op
Potsierlijke maatregel; te laf om hinderlijke brommers aan te pakken maaien autoriteiten wild om zich heen, zonder enig besef.
Door Adje van Vliet (Opperhoofd) op
Dus als ik het goed begrijp: men heeft geen problemen met motorclubs in Den Bosch. Maar omdat de clubhuizen gesloten worden (reden: geen idee, er zijn geen problemen) verwacht (!!!!) men nu problemen in de horeca .... Maar gelukkig is de lokale politiek er en anticipeert alvast door nu al authentieke (de historie ligt ergens rond 40/45) wetgeving op te frissen en de colors van de motorclubs waar men dus geen last van heeft te verbieden..... Kafkaesk maar blijkbaar toegestaan in de bananenrepubliek die Nederland heeft.....
Door poek (commentatort) op
Dit is een discriminerende maatregel ,onwettig en strafrechtelijk te vervolgen .Het is kwestie van tijd dat verantwoordelijken van dit ongrondwettelijke beleid hier voor ter verantwoording worden geroepen. Buiten het feit dat de huidige burgemeester zijn eigen zoon een (auto)inbreker is die heel wat heeft uitgehaald.Menig motorclub lid heet géén strafblad . De groeten aan het schijnheilig stadsbestuur Den Bosch.