of 59185 LinkedIn

Demonstratie Rotterdam afgelast

De gemeente Rotterdam gaat ervan uit dat niemand vrijdagmiddag komt opdagen bij de afgelaste pro-Turkse demonstratie in het centrum van de stad. De organisatie heeft het protest donderdagavond afgemeld.
1 reactie

De gemeente Rotterdam gaat ervan uit dat niemand vrijdagmiddag komt opdagen bij de afgelaste pro-Turkse demonstratie in het centrum van de stad. De organisatie heeft het protest donderdagavond afgemeld.

Toestemming vervallen
Er is geen organisator meer en de toestemming voor het protest is daarmee vervallen, aldus de woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij voegt eraan toe dat de politie waakzaam zal blijven. Via diverse media heeft organisator Solidariteit voor Turken opgeroepen niet naar Rotterdam te komen.

Boos
Aboutaleb had donderdag wel toestemming gegeven voor het protest. Drie Turkse organisaties wilden pleiten voor de vrijheid van meningsuiting. Ze zeiden ook boos te zijn over het politieoptreden van afgelopen zaterdag tegen demonstranten bij het Turkse consulaat-generaal aan de Westblaak. Daar hadden zich honderden mensen verzameld om een toespraak van de Turkse minister voor familiezaken bij te wonen, maar die mocht niet worden gehouden. Daarna ontstonden rellen en moest de ME optreden.

Veiligheid

De demonstratie was aangevraagd door drie Turkse organisaties die zeiden te willen pleiten voor de vrijheid van meningsuiting van Turken in Nederland. De organisaties kwamen echter tot de conclusie dat ze niet in konden staan voor de veiligheid van de deelnemers. Demonstranten mochten van de burgemeester tussen 17.00 en 19.00 uur in optocht van het plein voor Rotterdam Centraal naar het Schouwburgplein lopen. De locaties worden evengoed nadrukkelijk in de gaten gehouden, aldus de zegsman van de gemeente. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Heuvelmans op
Het was het begin af aan een fakecemonstratie. Wie de Turkse social media een beetje volgde, kon dat gelijk al constateren. Maar burgemeester Aboutaleb trapte er met boter en suiker in. En gaf toestemming...Hoe dom kun je zijn.