of 64120 LinkedIn

Demonstratie bij opvanglocatie Afghanen Harskamp in Ede

Het protest verloopt tot nu toe rustig, aldus een woordvoerder van de politie die berichtgeving van deze strekking van Omroep Gelderland bevestigt.
1 reactie

Ongeveer 250 mensen hebben dinsdagavond gedemonstreerd bij de opvanglocatie voor Afghaanse evacués bij de legerplaats Harskamp in Ede. 

Rustig
Het protest verloopt tot nu toe rustig, aldus een woordvoerder van de politie die berichtgeving van deze strekking van Omroep Gelderland bevestigt. Even na 20.30 uur werd het ter plekke rustiger en waren er minder mensen dan in het begin, aldus de woordvoerster.

‘Eigen volk eerst’
Het zou gaan om jongeren uit de buurt. De politie is ter plekke aanwezig. Volgens Omroep Gelderland werden leuzen gescandeerd als ‘eigen volk eerst’ en ‘Harskamp is van ons’. De politiewoordvoerder kon daar niets over zeggen. De noodopvanglocatie in Ede is dinsdag in gebruik genomen. Daar staan achthonderd bedden klaar voor mensen uit Afghanistan, waar sinds ruim een week de Taliban aan de macht zijn.

Vierde noodopvang
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kondigde maandag de vierde noodopvang voor evacués uit Afghanistan te zullen openen in Nijmegen, in Heumensoord. Tot uiterlijk januari 2022 zijn daar 750 tot 1000 plaatsen. Eerder werden al drie andere noodopvanglocaties van Defensie in gebruik genomen, waaronder die in Ede. In totaal zijn zo'n 1100 Afghaanse evacués verdeeld over de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp, het Wallaardt Sacré Kamp bij Huis ter Heide en dus legerplaats Harskamp in Ede. Het COA verwacht dat er nog meer noodopvanglocaties nodig zijn, omdat er naar verwachting 200 tot 400 vluchtelingen per dag zullen arriveren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bimie Janssen (Ambtenaar) op
Opgestookt door politici als Eerdmans, Baudet en Wilders laten deze jongeren Nederland zien van zeker niet onze beste kant. Wanneer je ziet dat zoveel jongeren op Baudet gestemd hebben houd ik soms echt mijn hart vast. Het historisch besef bij een deel van onze jongeren bestaat blijkbaar niet. En vertrouwen in de mainstream media ontbreekt totaal. Ik mag hopen dat dit echt een clubje is dat niet op brede steun kan rekenen, want als Nederlander schaam ik me diep voor dergelijke lieden.

Vacatures

Van onze partners