Advertentie

De Partij van de Eenheid trekt zich terug na bedreigingen

De bedreigingen werden de afgelopen tijd vooral via Twitter geuit. Bij zijn kandidaatstelling had El Bachiri van de Partij van de Eenheid in Zwijndrecht nog laten weten graag iets terug te willen doen voor Nederland.

24 januari 2014

De Partij van de Eenheid (PvdE) in Zwijndrecht doet niet meer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen na aanhoudende bedreigingen aan het adres van de lijsttrekker Mohamed el Bachiri. Dat heeft de lokale partij in een persbericht laten weten.

Twitter
De bedreigingen werden de afgelopen tijd vooral via Twitter geuit. Bij zijn kandidaatstelling had El Bachiri nog laten weten graag iets terug te willen doen voor Nederland.

Kinderen bedreigd
,,Ik durf niet meer over straat, voel me niet meer veilig in mijn eigen woonplaats'', zegt de lijsttrekker van de lokale PvdE in een interview in het AD vrijdag. De 37-jarige El Bachiri besloot te stoppen met de gemeentepolitiek op het moment dat ook zijn kinderen genoemd werden in de bedreigingen. Drie politici op de lokale kieslijst van de moslimpartij gooiden volgens de krant eerder deze week al de handdoek in de ring. ,,Na hun vertrek stond ik er alleen voor. De basis ontbreekt om verder te gaan.''

Aangifte
De partij heeft aangifte gedaan van bedreiging. De PvdE doet in Den Haag en Amsterdam nog wel mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jwj / gepensioneerd
Schandelijk dergelijke ontwikkelingen, wat de oorzaak ook moge zijn.
t. faber / gepensioneerd
Dit is onaanvaardbaar. Het grondwettelijk recht van vrije meningsuiting geldt in Nederland voor een ieder. Wie dit recht niet accepteert of met voeten treedt, hoort hier niet thuis en moet zijn heil maar in landen zoeken waar het respect voor de medemens niet zo vanzelfsprekend is. Keus genoeg dunkt me.
Roffa
Uit enquêtes opdracht van BZK gemaakt, is vast komen te staan dat 1 op de 3 raadsleden in ons land wel eens te maken krijgt met agressie enbedreigingen en meer dan de helft van de burgemeesters en wethouders. Onaanvaardbaar, maar het zegt ook wel iets waarvoor je als politicus gesteld komt te staan. Dat de PvdE nu al afhaakt, vind ik eerlijk gezegd dan ook een beetje zwak. "Of you cannot stand the heath, stay out of the kitchen".
Karl
De Partij voorde Eenheid kent buitenlandse financiers. Genoemd worden Pakistan en Saoudie-Arabië. Staten met een moslimregering, zonder vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Moeten we dergelijke partijen wel toelaten in ons land ?
Advertentie