Advertentie

De Kandidaat: raadslid gaat viral met gephotoshopte selfies

Willem Bos, raadslid voor D66 in Zoetermeer is overdonderd door alle media-aandacht maar is er positief over. Hij is een hype op twitter met zijn gephotoshopte selfies op verschillende locaties in Zoetermeer.

29 januari 2014

Hij is wat overdonderd en zijn telefoon gaat continu. Veel journalisten willen graag een interview met hem. Hij kan er gelukkig wel om lachen. D66-raadslid Willem Bos uit Zoetermeer is momenteel de meest besproken politicus op internet en staat bovenaan de trending topics, nog boven Marco van Basten. #willembos is een hit met zijn gephotoshopte ‘selfies’ op verschillende locaties in zijn gemeente Zoetermeer. De grap op twitter is om Willems ‘selfie’ op de meest onwaarschijnlijke plekken te plaatsen. Zoals internetondernemer Alexander Klöpping die hem in een maanlandschap plaatste.

Dezelfde pose

‘Een viral? Wat is dat?’ Het was duidelijk geen vooropgezet plan van de Zoetermeerse D’66-er om ineens bekende Nederlander te worden. Willem Bos is behalve raadslid ook een zogenoemde ‘meeschrijver’ voor de lokale mediasite Dichtbij.nl. Het viel een lezer op dat Willem op die site wel heel vaak in dezelfde pose figureerde op verschillende plekken in Zoetermeer. De lezer postte hiervan een plaatje op facebook en een hype was geboren.

Gecombineerd
Willem Bos zegt dat het niet zijn bedoeling was om mensen expres voor de gek te houden. ‘Je moet het zo zien: een politicus wil graag met zijn gezicht in de krant. Hij wil ook graag het onderwerp in de publiciteit. Met mijn photoshopplaatjes heb ik beide zaken gecombineerd. Overigens ben ik natuurlijk op al die plekken wel gewoon geweest, ik woon daar immers. Het is eigenlijk dezelfde methode als wanneer je teksten bewerkt, dan knip en plak je ook stukken bij elkaar.’

Partytent

Het is een publiciteitsstunt die gemakkelijk als onderdeel van een verkiezingscampagne door zou kunnen gaan. ‘Ik ben wel een campagnedier, ik doe al 18 jaar mee aan campagnes,’ zegt de politicus. ‘Maar dit is er geen onderdeel van. We gaan met D66 gewoonlijk in een partytent voor het gemeentehuis zitten en met de burgers praten, bijvoorbeeld over de platanen die de gemeente wil gaan kappen. Dat is meer onze stijl van campagne voeren.’

Sportief

De bekendste lokale volksvertegenwoordiger van dit moment vat alle parodieën overigens sportief op. ‘Ik ben over alle media-aandacht vooralsnog positief, ik heb immers zelf deze sneeuwbal laten rollen. Maar ik wil het wel bij dit eenmalige grapje laten.’ Tweets about "#willembos"

Lees hier meer afleveringen van De Kandidaat

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K. de Beer / organisatie adviseur
Er gebeurd veel merkwaardigs bij politici maar dit vind ik ook gewoon grappig. Of het nu zo bedoeld is of niet. Ik ga gelijk vanavond weer eens naar Forrest Gump kijken!
Henk Bongers / burger
Zitten we op een dergelijk narcisme te wachten?



Is dit het gevolg van het Weekers effect? Die begoon ook met zijn kop op een billboard langs de Limburgse snelweg.
Advertentie