Advertentie

Datalek: ondernemers zien van elkaar of ze steun krijgen

In de e-mail van de gemeente Schouwen-Duiveland werden ondernemers die de eerste TOZO-regeling hadden aangevraagd, geïnformeerd over de tweede TOZO-regeling. De mail werd donderdag naar zo'n 860 ondernemers verstuurd.

19 juni 2020
shutterstock-datalek.jpg

Honderden ondernemers op Schouwen-Duiveland die financiële steun kregen vanwege corona zijn dat door een fout van de gemeente van elkaar te weten gekomen. Dat gebeurde door een verkeerd verzonden e-mail. De gemeente laat weten dat de datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens is gemeld.

Tozo-regeling
In de e-mail werden ondernemers die de eerste TOZO-regeling hadden aangevraagd, geïnformeerd over de tweede TOZO-regeling. De mail werd donderdag naar zo'n 860 ondernemers verstuurd. Dat gebeurde in vijf verzendrondes, maar bij twee daarvan waren de e-mailadressen voor elkaar zichtbaar. Dit betrof 300 tot 350 ondernemers.

Diepe excuses
Wethouder Cees van den Bos baalt dat dit is gebeurd en biedt zijn ‘diepe excuses’ aan. ‘Dit vind ik heel vervelend’, zegt hij. Volgens hem gaat het om een menselijke fout. Hij benadrukt dat behalve de e-mailadressen er geen andere vertrouwelijke gegevens zijn gelekt. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie