of 63966 LinkedIn

D66 Amsterdam: College zonder PvdA geen doel

'Wij wilden wel samenwerken, eerst met een PvdA-informateur, maar dat aanbod is afgeslagen', aldus Jan Paternotte van D66.
Reageer

Het was geen doel op zich om de PvdA buiten het stadsbestuur van Amsterdam te houden. Dat zei de Amsterdamse D66-fractievoorzitter Jan Paternotte zaterdag bij Tros Kamerbreed. ,,Wij wilden wel samenwerken, eerst met een PvdA-informateur, maar dat aanbod is afgeslagen.

Logisch
Nu wilden wij ook wel een hoop veranderen, dus dan is het ook logisch dat je kijkt naar een college zonder die partij.'' Donderdag werd bekend dat het Amsterdamse stadsbestuur rond is door een coalitie van D66, VVD en SP.

Mooie plannen
Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog bestuurt de PvdA niet mee. ,,Alles wat Amsterdam nu doet is mede mogelijk gemaakt door de PvdA. Wij hebben mooie plannen en moeten eerst hard werken. Dan pas merken mensen het verschil'', zei Paternotte. Samenwerken met de SP omschreef hij als ,,wel spannend''. ,,Maar er liggen goede afspraken.'' En zowel de SP als de VVD ,,houden zich aan de afspraken''.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.