of 64120 LinkedIn

CvdK van de Donk wil plekken voor vluchtelingen

In zijn provincie zijn dit jaar zo'n 14.000 plaatsen nodig. Er zijn tot nu toe 10.000 plekken gerealiseerd, in noodopvang en in azc's.
5 reacties

In Noord-Brabant zijn meer plekken nodig voor vluchtelingen. Dat kan alleen als gemeente en provincie nauw samenwerken, en iedereen meedoet: een regionaal plan dus. De Brabantse commissaris van de Koning wil dat de gemeenten voor 15 mei met concrete plannen komen.

Brabantse aanpak
Dat zei de CvdK, Wim van de Donk, donderdag op een persbijeenkomst. In zijn provincie zijn dit jaar zo'n 14.000 plaatsen nodig. Er zijn tot nu toe 10.000 plekken gerealiseerd, in noodopvang en in azc's. Doordat er meer vluchtelingen komen dan gedacht, en tijdelijke opvang op een paar locaties is gesloten, zijn er 7200 plaatsen te weinig.Volgens Van de Donk is er draagvlak voor een eigen, Brabantse, aanpak en hij roept dan ook iedereen op om mee te werken. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerbert Goedhart op
Het CDA ontwikkelt zich in hoog tempo tot een partij voor de elite. Die zelf geen last heeft van de vluchtelingen, want wonend in chique buurten waar asielzoekers niet gehuisvest worden.
Van der Donk komt met de bekende gratuite argumenten, zonder zelf ook maar enige verantwoordelijkheid te nemen. In Zuid-Holland zit er ook zo een, dominee Jaap Smit. Vrome praatjes voor eigen parochie. De gewone man/vrouw kunnen hen aan zijn relireet roesten.
Door Zwan (varkenshouder) op
Ik heb nog wel wat liggen.
Draagvlak. De meeste lintjesdoorknippers weten niet eens wat dat is. En het interesseert ze ook niet.
Door Willem op
In zijn eigen persbericht constateert de CvdK Van de Donk dat er 'draagvlak is voor een eigen Brabantse aanpak" (waarbij gemeenten wel 'verplicht' mee moeten doen; dat dan weer wel). Hoe weet hij dat er draagvlak is? Van zijn gesprekken met burgemeesters? Ik durf te wedden dat geen enkele burgemeester zijn of haar bevolking heeft geraadpleegd, alvorens met de CvdK te praten, dus waaruit constateert dhr Van de Donk dan dat er draagvlak is? Of is hij simpelweg helderziend of alwetend? De werkelijkheid is veel simpeler. Er wordt natuurlijk geen breed onderzoek gedaan naar draagvlak voor de plannen, want de uitkomsten zouden wel eens ongemakkelijk kunnen zijn. En dat kan men niet zo goed gebruiken.
Door Willem op
Beste Flipper,
Over het algemeen vinden bestuurders en politici alleen vlak voor verkiezingen ineens belangrijk wat burgers willen, of zij doen dan in ieder geval nog alsof. Na de verkiezing is het stemvee bedankt maar moet het vooral de mond dicht houden. Politici en bestuurders weten dan immers wel wat goed voor ons gewone burgers is en een mening wordt dan niet op prijs gesteld.
Door Flipper op
Wil de bevolking van Nederland in meerderheid ook steeds meer vluchtelingen ? Lijkt me ook van belang, voor draagvlak. Of walst men daar gewoon overheen ?
Flipper