of 65378 LinkedIn

CU: 'Gemeente moet vuurwerk kunnen verbieden'

Op dit moment mogen gemeenten wel vuurwerkvrije zones aanwijzen, maar ze kunnen niet een groot deel of de hele gemeente vuurwerkvrij maken. Het kabinet moet de gemeenten meer vrijheid geven om zelf te bepalen hoe ze de jaarwisseling in goede banen willen leiden.
2 reacties

Gemeenten moeten mogelijkheden krijgen om het afsteken van vuurwerk te verbieden en eventueel een vuurwerkshow aan te bieden als alternatief. De ChristenUnie vindt dat de lokale overheden meer beleidsruimte moeten krijgen om specifieke maatregelen te kunnen nemen rond de jaarwisseling. De partij zal daar donderdag voor pleiten tijdens een Kameroverleg over vuurwerk.

Vuurwerkvrij
Op dit moment mogen gemeenten wel vuurwerkvrije zones aanwijzen, maar ze kunnen niet een groot deel of de hele gemeente vuurwerkvrij maken. Het kabinet moet de gemeenten meer vrijheid geven om zelf te bepalen hoe ze de jaarwisseling in goede banen willen leiden, vindt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van deze partij.

Grote steden

In januari al vroeg ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb namens de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) om meer vrijheid in het bepalen van vuurwerkregels, om zo de overlast en schade te beperken.

Schade
Volgens de burgemeester was de schade alleen al aan gemeentelijke eigendommen in Rotterdam de afgelopen jaarwisseling 376.000 euro. De schade aan materialen van stadsvervoerder RET was deze keer bijna 40.000 euro.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door V6 op
Ah, die funkiller van de CU weer. Van haar mag je maar 80 op de snelweg en vuurwerk afsteken vindt ze natuurlijk maar eng. Het laatste wat je moet doen is dit in handen van die burgervaders leggen, want die roepen in meerderheid om een verbod. Ik weet al in welke gemeente ik op 31 december om 18 uur stipt de hele avond Chinese duizendklappers ga afsteken.
Door Jan op
Dit is onzin natuurlijk. Dan schuiven de vuurwerk-afstekers gewoon door naar de naastgelegen gemeente. Regel dan landelijk een vuurwerkverbod.