of 61869 LinkedIn

'Crisiswet verdwijnt achter politieke horizon'

De crisis- en herstelwet verdwijnt voorlopig achter een politieke horizon, stelt Eelco Brinkman, voorzitter van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland. 'Het wordt een jaar van doorsukkelen', aldus een woordvoerder namens Brinkman.
3 reacties
De crisis- en herstelwet verdwijnt voorlopig achter een politieke horizon, stelt Eelco Brinkman, voorzitter van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland. 'Het wordt een jaar van doorsukkelen', aldus een woordvoerder namens Brinkman.

Impuls
Met de crisiswet had het kabinet procedures voor grote bouw- en infrastructurele projecten willen versnellen, om zo de economische crisis te bestrijden. Vooral de bouwsector had hierdoor een stevige impuls moeten krijgen. De Tweede Kamer stemde afgelopen najaar met de wet in. Onlangs stelde de Eerste Kamer de behandeling van de wet uit.

 

Controversieel
'Ondanks dit uitstel hoopten wij dat de crisiswet toch zou worden ingevoerd.' Bouwend Nederland vreest nu dat de Eerste Kamer de wet tot controversieel onderwerp verklaart. Dat betekent dat de wet er op zijn vroegst onder een volgend kabinet kan komen.

 

Zwaar weer
De bouwsector verkeert door de economische crisis en de lange periode van vorst al in moeilijke tijden. Met ook nog eens een politieke crisis erbij, begeeft zich de sector helemaal in zwaar weer. '' Dit gaat zeker ten koste van de werkgelegenheid in de bouwsector', aldus de zegsman.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Herman (WAO) op
waarom bestelt Nederland 37 JSF terwijl Amerika zelf 350 gevechtsvliegtuigen bij SAAB heeft bestelt met de reden dat de JSF wel in NAVO verband wordt bestelt en dan zijn de Amerikanen sneller met de vliegtuigen van SAAB dan wij die er nog zeker 10jaar over doen voor 37 stuks. dus houdt in Amerika heeft de nieuwste soort al en wij ons scheel betalen aan Amerika
Door Mieke Vodegel (jurist) op
De Crisis en herstelwet is in strijd met de eigendomsrechten en rechtszekerheid en hoort in een rechtsstaat niet thuis. Bovendien op veel punten in strijd met de Europese richtlijnen en de Grondwet.In de prullebak ermee.
Door W. Wilkens (schrijvende) op
De heer Brinkman zou beter moeten weten, maar heeft uiteraard een persoonlijk belang om zijn geloofsgenoot bij te vallen.
Nederland heeft de laagste werkloosheid van de EU nl. 3,5% tegen 7%. De uitkeringen zijn laag, veel deeltijders en, het belangsrijkste, onze economie draait voor 75% op dienstverlening.
Natuurlijk: werkloosheid is niet fijn, maar om met de Chw nu alle rechtsbescherming en wettelijke systemen opt e offeren voor een paar belanghebbenden?

Nee, gauw andere personen aan het roer die het Algemeen Belang weer voorop stellen i.p.v. het benepen eigen belang.

Vacatures

Van onze partners