of 64621 LinkedIn

‘Creditcardcultuur’ in Vlissingen

In het eindrapport van de raadscommissie naar het declaratiegedrag van burgemeester Roep en andere (oud-)leden van het college staat dat er sprake was van een creditcardcultuur.
6 reacties

Binnen de gemeente Vlissingen was de afgelopen jaren sprake van een creditcardcultuur. Burgemeester René Roep had een eigen creditcard en ook ambtenaren beschikten over enkele creditcards, die op onoverzichtelijke wijze werden gebruikt. Daarnaast werden steeds vaker rekeningen van restaurants rechtstreeks opgestuurd naar de gemeente, zonder dat op een formulier duidelijk was aangegeven waarom een etentje was gehouden of wie er bij betrokken waren.

Eindrapport

Dat staat in het eindrapport van een Vlissingse raadscommissie naar het declaratiegedrag van burgemeester Roep en andere (oud-)leden van het college van B en W. Het rapport wordt maandagavond openbaar gemaakt. Omroep Zeeland heeft het rapport echter al in zijn bezit en heeft het op de website gezet.

Huisraad
De commissie schrijft over Roep dat die nooit huisraad had mogen declareren voor zijn nieuwe woning in Vlissingen. Roep had al eerder toegezegd bijna 4500 euro terug te betalen aan onterecht geclaimde dubbele woonlasten toen hij in Vlissingen van de ene naar de andere woning verhuisde.

Pension
Ook over oud-wethouder Jacques Damen is de commissie kritisch. Damen kreeg, omdat hij afkomstig was uit Leersum, een jaar lang een vergoeding om in een pension te verblijven. Hij declareerde de kosten echter langer. Het rapport over de declaraties komt donderdag aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering in Vlissingen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Declareren gewoon afschaffen. Ze doen het maar met hun riante salarissen en eveneens riante onkostenvergoedingen. Probleem opgelost! Overigens wordt het nieuwste probleem ook al terecht aangestipt: steeds vaker laten bestuurders rekeningen van restaurants en hotels rechtstreeks naar de gemeente sturen. Dan komt het nooit op een lijstje van declaraties terecht.... Nadrukkelijk verbieden dus en hard optreden als het tóch gebeurt.
Door Sjoerd Visser op
Misselijk om te vernemen dat in kringen waar men toch al genoeg geld verdient om van te leven...men toch zich tot zulke minne praktijken verlaagt. Zulke figuren laten zitten en niet beboeten is de schande in dit land...waar men zelfs geld voor kinderen af wil stelen. Dit land gaat ten onder aan graaiers die via legale wijze de eerdere afspraken van voorgangers ten NADELE van de hulpbehoevenden beleidsveranderingen doorvoeren. Op zulke figuren kan je gewoonweg niet vertrouwen...want die schenden die afspraken telkens opnieuw als de OVERHEID moet bezuinigen (niet de bevolking...maar daar worden die bezuinigingen wel naar afgeschoven!!!) De onfatsoenlijkheid en de oneerlijkheid nemen maar toe in bestuurlijke kringen....en men mag dat klaarblijkelijk gewoon doen. Zulke figuren horen niet thuis in bestuurlijke kringen, want die komen niet voor de mensen op, maar lopen gewoon blindelings de overheid achterna...die ook maar door blijft afnemen van de bevolking. Ik noem zulke figuren fantaserende dromende broodrovende misleiders. Inmiddels wordt die grote groter, sterker en machtiger en en neemt de massamisleiding toe! Dat misleiden en misbruik van macht verziekt inmiddels de hele samenleving !!! Een zeer slecht voorbeeld voor andere mensen.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Aanvullend: besparen is echt mogelijk binnen de overheid, dure fraudeurs er DEFINITIEF uit, echter ook hiervoor geldt: vlees snijdt zelden zichzelf aan..... Ben benieuwd waar dit soort mensen, ingeval weg op deze plek, weer ergens binnen de (sub)overheid opduiken, ons kent ons....
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Iemand zei ooit eens "integriteit geldt maar tot een bepaald niveau/schaal van functie, daarna kan en mag zo'n beetje alles en wordt je er zelden op afgerekend of aangesproken. Erger nog, het gedrag wordt overgenomen!". Van een voorbeeld zijn voor anderen is op een dergelijk niveau nog nauwelijks meer sprake blijkt. Waar de werkvloer wordt afgerekend op het ongeoorloofd in bezit hebben van een "pen/suikerzakje/wc-rol", kan de bestuurder zijn privé-inventaris uitbreiden/oprit laten bestraten/bekabeling in het nieuwe huis laten aanleggen en ga zo nog maar even door. Bij de ratten af en een heel slechte PR voor hoe onze "voorbeelden" acteren en zich baden in wat zij allemaal niet kunnen maken. Laat het rechtssysteem gewoon eens ook gelden voor de witteboordencriminelen, ook binnen de overheid!
Door Eric Immink op
Als ik ten onrechte iets uit een winkel meeneem en het later terug geef is er niets aan de hand. Moreel zijn mensen over de schreef gegaan en die blijven op hun post. Prima voorbeeldfunctie voor de burgers.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
En ook over deze burgemeester zou ik willen zeggen: geen mantel der liefde, maar gewoon aangifte doen. Ik heb ambtenaren op minder zien sneuvelen.