of 64231 LinkedIn

Corruptierechtszaak tegen Van Rey begint

Na jaren van voorbereiding gaat komende week de rechtszaak tegen VVD-politicus Jos van Rey uit Roermond beginnen. Hij wordt onder meer verdacht van corruptie, omkoping en lekken van vertrouwelijke informatie.
7 reacties

De rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey, die eigenlijk eind 2015 zou plaatsvinden, begint maandag. De oorzaak van de vertraging is het grote aantal getuigen (55) dat moest worden gehoord. 

Smeergeld en ronseling
De oud-wethouder wordt verdacht van het aannemen van smeergeld van zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol, die maandag ook voor de rechter moet verschijnen. Ook zou Van Rey stemmen hebben geronseld voor verkiezingen en vertrouwelijke informatie hebben verstrekt aan partijgenoot Ricardo Offermanns, om hem te helpen bij zijn sollicitatie naar het burgemeesterschap van Roermond. Bovendien wordt Van Rey verdacht van het witwassen van 175.000 euro.

Geroyeerd
Vanwege deze schandalen legde Van Rey, die in 1974 zijn politieke carrière begon in de gemeenteraad van Roermond, op 22 oktober 2012 zijn wethouderschap en lidmaatschap van de Eerste Kamer neer. In april 2015 werd hij ook nog door de VVD geroyeerd als landelijk lid, maar dat had te maken met zijn overstap naar de Liberale Volkspartij Roermond. De politicus tekende destijds tevergeefs bezwaar aan. In april zijn acht dagen uitgetrokken voor de feitenbehandeling van de zaak. In mei volgen het requisitoir van het Openbaar Ministerie en vijf dagen waarop de advocaten hun pleidooi kunnen houden. Uiterlijk 7 juni moet de inhoudelijke behandeling zijn afgerond. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem van der Vaart op
Beetje laag bij de gronds, Luther, om de inwoners van een provincie, een complete geloofsgemeenschap en de leden van een politieke partij op deze wijze neer te zetten en over één kam te scheren. Maar, gelet op de naam waarmee u zich bedient, kunt u zich eens beraden over Johannes 7:53-8:11 en dan meer in het bijzonder 'hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen'.
Door Leon op
@doeterniettoe
De fraude van NS betrof de aanbesteding van het OV in ......Limburg.
Door L. van der Hijden (webconsultant) op
Over de zaak Van Rey maakten wij (bicmultimedia.nl) samen met Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad een overzichtelijke tijdlijn met alle feiten, dwarsverbanden, personen, sinds afgelopen zaterdag online:
www.limburger.nl/dezaakvanrey.
Door doeterniettoe (-) op
@Luthers:
Ach, die protestanten uit Holland kunnen er ook wat van (NS?)
Door Stef op
Vergeleken met de onthullingen in de Panama Papers is de zaak Van Rey maar klein bier.
Over paar maanden weten we wat er overblijft van de aanklachten tegen Jos, waar het OM ruim 3,5 jaar onderzoek voor nodig had.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/de …
Door Martien op
Och hij had ook uit een andere provincie kunnen komen, katholiek en lid van de PvdA kunnen zijn. Het gaat om de feiten niet om de vooringenomenheid van hoe iemand anders er tegenaan kijkt.
Door Luther op
Limburger, Katholiek en lid van de VVD. Heb je de schijn dan tegen?

Vacatures

Van onze partners