of 59130 LinkedIn

Corrupte ambtenaar Rotterdam jaar naar de cel

Voormalig ambtenaar en hoofdverdachte Arnold R. (57) heeft woensdag een jaar gevangenisstraf gekregen voor zijn betrokkenheid bij omkoping en fraude rond de onderwijskoepel Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR).
2 reacties

Voormalig ambtenaar en hoofdverdachte Arnold R. (57) heeft woensdag een jaar gevangenisstraf gekregen voor zijn betrokkenheid bij omkoping en fraude rond de onderwijskoepel Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR).

Giften
De rechtbank in Rotterdam vindt bewezen dat hij als hoofd huisvesting van de scholenstichting in ruil voor giften opdrachten heeft verstrekt voor onderhoud aan openbare schoolgebouwen. De kwestie kostte de stichting BOOR meer dan 700.000 euro. Tegen de man was twee jaar cel geëist.

Echtgenote
Zijn echtgenote kreeg een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en 180 uur werkstraf; zij kreeg van een van de relaties van R. salaris uitgekeerd zonder ervoor te werken.

Aannemer
Een betrokken adviseur kreeg 120 uur taakstraf opgelegd. Een aannemer die de zaak aan het rollen bracht, werd met vijf maanden voorwaardelijke celstraf en 120 uur werkstraf bestraft. Een vijfde verdachte werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kees op
De verzelfstandiging van het openbaar onderwijs was (toen nog) een wassen neus. DOO werd uiteindelijk BOOR maar zeker in de periode waarin deze fraude plaatsgreep, was de organisatie in zijn gehele wezen nog onveranderd. Uitgerekend dit geval van de corrupte medewerker is een schoolvoorbeeld van de organisatorische janboel die DOO/BOOR toen waren. BOOR heeft niet voor niets nog jarenlang onder verscherpt gemeentelijk toezicht gestaan. (Over slagers die hun eigen vlees keuren gesproken...)
O.m. door uitbesteding van de administratie is e.e.a. later redelijk op de rit gekomen.
Door Robert (sr beleidsadviseur) op
Graag kop aanpassen. U suggereert dat dit een ambtenaar van de gemeente Rotterdam is. Dat is niet juist. Het betreft een medewerker van een stichting voor openbaar onderwijs. Het openbaar onderwijs is al jaren geleden verzelfstandigd. Het is dus onnodig om te spreken over een voormalig ambtenaar.