of 64204 LinkedIn

Corona-maatregel: Deense ambtenaren verplicht ‘met vakantie’

Dit vertelt Ib Ostergard Rasmussen, gemeentesecretaris van het Deense Faxe – een plattelandsgemeente van 35.000 inwoners met 3.500 ambtenaren op de loonlijst. Tien procent van de inwoners is dus in dienst bij de gemeente.

De meeste Deense gemeenteambtenaren zijn in verband met de corona-crisis naar huis gestuurd. Ze krijgen 100 procent doorbetaald, maar moeten als voorwaarde ‘zonder discussie’ komen opdraven om te assisteren in bijvoorbeeld de ouderenzorg – een van de vele gemeentelijke taken in Denemarken. 

Bovendien dienen de ambtenaren die nu noodgedwongen thuis zitten onmiddellijk hun nog resterende vakantiedagen opnemen. (min. 3.00). Dit vertelt Ib Ostergard Rasmussen, gemeentesecretaris van het Deense Faxe – een plattelandsgemeente van 35.000 inwoners met 3.500 ambtenaren op de loonlijst. Tien procent van de inwoners is dus in dienst bij de gemeente. Het is het tweede korte filmpje in onze reeks waarin gemeentesecretarissen uit andere landen uiteenzetten hoe ze het ambtelijk apparaat laten functioneren in de corona-crisis.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Moeten ze hier ook doen en ook voor al die Europese ambtenaren

Vacatures

Van onze partners