Advertentie

Cor Bosman alsnog uit PVV gezet

Het PVV-statenlid Cor Bosman is een jaar na een omstreden intern mailtje over collega-Statenlid Selçuk Öztürk van de PvdA alsnog uit de partij gezet.

13 januari 2012

De PVV-Statenfractie heeft Cor Bosman uit de fractie gezet naar aanleiding van een vrijdag uitgelekte mail. Het PVV-Statenlid Cor Bosman zou daarin collega-Statenlid Selçuk Öztürk van de PvdA ,,een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'' hebben genoemd.

Niet acceptabel

De PVV ,,betreurt de grievende uitlatingen van Dhr. Bosman'', aldus de PVV in een verklaring. ,,De inhoud van de e-mail en de reactie van hem in de media zijn voor de fractie niet acceptabel.''

Jaar geleden

De Roermondse middenstander Bosman verstuurde de gewraakte mail overigens bijna een jaar geleden. Hij reageerde daarin op een publicatie in een Roermonds huis-aan-huisblad over Öztürk, die naast Statenlid ook gemeenteraadslid in Roermond is. Öztürk haalde in dat interview uit naar de PVV.

Na uitlekken

De mail was indertijd voor de PVV geen aanleiding om stappen tegen Bosman te ondernemen. Dat gebeurde pas vrijdag, nadat de mail was uitgelekt.  Waarom hij niet eerder al uit de fractie is gezet, wilde zegsman Michael Heemels van de PVV-Statenfractie niet zeggen. ,,We hebben toen intern besloten er zo mee om te gaan''.

Tweede lid

Cor Bosman was bij de spoedvergadering in het Van der Valkhotel in Urmond aanwezig. Heemels zei na afloop niet te weten of Bosman zijn zetel ter beschikking stelt. Bosman is het tweede lid dat binnen een jaar de PVV Limburg verlaat. In juli stapte Harm Uringa uit de PVV-fractie en ging alleen verder. Naar nu blijkt was dat vanwege de mail van Bosman.

Reacties: 13

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Alfred Blokhuizen
Wel wonderlijk dat dat pas komt nádat het openbaar is geworden.



Ik trek wel mijn wenkbrauw op over het feit dat men dit, in die partij en tot in de absolute top, wel een jaar heeft geaccepteerd en deze man ook nog kandidaat was om in de toekomst gedeputeerde te worden.



Eigenlijk heel droevig dat PVV-ers zo ontzettend het volksvertegenwoordigende werk in diskrediet brengen.



Je zult maar zulke collega's hebben......
True
Er zullen vaker mailtjes uitlekken, van andere partijen.

Kijken of dat ook zoveel aandacht krijgt van de pers. Vast niet.
Alfred Blokhuizen
Goh ra,



Jammer dat je het niet afkeurt......Dat had je toch als eerste moeten doen, vind ik. Als andere partijen schelden dan hoort daar ook afkeuring bij. Maar daar is nu niets van gebleken.



Een partij die bij voortduring roept dat normen streng moeten worden gehandhaafd, vmoet natuurlijk wel het goede voorbeeld geven Als een allochtoon jochie "doe eens normaal" roept of iemand uitscheld voor iets dat is uitgekotst, heeft de PVV geen poot meer om op te staan. Want eigenlijk zijn ze dan ingeburgerd naar de PVV maatstaven.



Weet je. er zijn mensen afgetreden om veel minder. En het gaat erom of je zó met je collega's omgaat. Want hoe je het ook bekijkt..... Het PvdA Statenlid is ook democratisch gekozen door een hele grote groep mensen.



Ik weet wel dat de PVV onmiddellijk roept dat 1,5 miljoen kiezers worden beledigd als er iets onaardigs wordt gezegd over de PVV. Dus in die zin weet de PVV heel goed hoe kritiek uit te buiten.
True
@Alfred



Afkeuring richting eenzijdige linkse pers, betaald van rechts belastinggeld. De strekking leek me duidelijk, maar sommigen hebben uitleg nodig.

Bij deze.
Alfred Blokhuizen
@ Ra,



Ik kan dat toch echt niet opmaken uit jouw opmerking...daar was het toch echt te summier voor.



En ja Telegraaf, Binnenlands Bestuur, Elsevier en RTL Nieuws zijn echt voorbeelden van linkse media, betaald uit rechts belastinggeld. (niet dus) Zij berichten ook over deze onsmakelijke affaire...en ook uitgebreid.



Goh, wat zou er gebeuren met Links belastinggeld...zou dat ook bestaan.



Kortom.... je veroordeelt nog steeds niet de grofheden van Bosman en komt niet verder dan mogelijke andere benadering door linkse media (wat dat dan ook mag betekenen) van toekomstige gelekte emails.. Tja......



Gemiste kans hoor.... Dus nogmaals de vraag: Keur je het gedrag van Bosman af of niet? Zo moeilijk is die vraag toch niet?
True
@ Alfred



De publieke oproepen zijn, in de woorden van Plasterk, driemaal de Volkskrant, of is de Volkskrant volgens jou ook rechts?



De inhoud van privémailtjes keur ik nooit af, ben ik een rare in.
Alfred Blokhuizen
Ja hoor, je versmalt het al weer verder naar de publieke omroep. Grappig! 4 Publieke netten en verder tenminste 9 commerciële. Even voor de verhoudingen



Avro Links? (Elsevier)

Tros Links? (Telegraaf)

Powned Links? (Telegraaf)

WNL Links? (Telegraaf)

EO Links? (Nederlands Dagblad / Reformatorisch Dagblad)



Ik geloof het toch echt niet dat het links is.



Mwa... Ik geloof niet dat je het niet goed op het netvlies hebt staan? En eigenlijk weet je dat ook gewoon...... Wellicht heb je niet goed uitgezocht hoe het werkelijk zit. Maar bij dezen weet je het, dus ik neem aan dat je duit voortaan meeneemt in wat je opschrijft.



Mag ik je een mail sturen en in vierkante bewoordingen schrijven wat ik van je argumenten vind?



Het wordt een fraaie wereld als we onze collega's op deze manier bejegenen. Maar ook jij begrijpt best dat je nooit meer kunt samenwerken of samenleven als we elkaar ronduit uitschelden en zeer zwaar beledigen. Je weet best dat achtebaksheid, dus in je gezicht glimlachen, maar achter je rug je afbranden, heel schadelijk is.



Jammer dat er mensen zijn die dit niet willen inzien.... Het zegt meer iets van henzelf.



En het gekke is dat Ex LPF-ers en straks PVV-ers lniet begrijpen dat ze na kun kamerlidmaatschap weer in de gewone wereld aan de slag moeten. Ik weet niet of ik als werkgever, met mogelijk een pluriforme personeelssamenstelling, zo'n man of vrouw zou aannemen. Wat zeg ik dan tegen mijn Turkse werknemers? Ach...hij meende het niet zo slecht? Dat verhaal over deportatie van miljoenen moslims was maar een grapje? Ach en uitgekotst halalvlees was maar een oprisping..... Hij heeft niet zo bedoeld....



Maar keur je het beledigen van een collega wel af? Belediging is een strafbaar feit..... dus ja..

True


Avro,Tros en NCRV anti-PVV?

Ja, het hele rijtje, van mijn belastinggeld.



Voor de rest, baantjes en strafbaarheid zijn niet mijn probleem,

Je moet wat over hebben voor vrijheid, anders glijden we af naar een linkse politiestaat. Je Turkse werknemers zijn het ongetwijfeld met me eens, als ze slim genoeg zijn.

Alfred Blokhuizen
Allemachtig... allemaal van JOUW belastinggeld....



FF kijken.... Omroepen gezamenlijk 800 miljoen. Belastingdruk 52 % maakt dus dat je 384 miljoen per jaar verdient. Zo.... goed hoor en dan nog tijd voor deze discussie.



Wat denk je, zou er ook belastinggeld van mij bij zitten en van de 84 % van de bevolking die niet op de PVV stemt? Nu je het toch een PVV zaak vindt worden.... En ja wat dacht je van de 4 miljoen leden van de gezamenlijke omroepen die ook nog vrijwillig meebetalen.



Tja en wat denk je van de commerciële omroepen. die worden betaald uit reclame. Waaruit zou dat betaald worden. Ik zal je helpen, dat zit in de productprijs. Je betaalt teveel voor de producten. En ze trekken het af van de belastingen, als kosten. Dus indirect betaal jij ook daar weer mee aan de grootverdieners in Luxemburg.



Je schuift overigens alweer weer met je standpunt. Je had het eerst over linkse omroepen en nu heb je het over anti PVV omroepen, dat is echt niet hetzelfde. En ja.... omroepen hebben leden. Als jouw pro PVV omroepen nu eens heel veel leden werven, krijgen ze meer zendtijd. Zo werkt dat in een democratisch bestel. Als die anderhalf miljoen stemmers op de PVV nu eens een tientje per jaar overmaken naar de "pro PVV omroep" naar keuze, zijn ze direct de grootste. Maar ja... dat lukt ook al niet. Zelfs niet met een gratis abonnement op de Telegraaf als cadeau.



Ik geloof niet dat werknemers graag worden bedreigd met deportatie en worden uitgescholden voor uitgekotst halalvlees van Turks varken. Ik geloof ook niet dat dat de werksfeer ten goede komt.



Gelukkig leven we in een democratie, dat vind jij toch ook? Graag antwoord.....



Dus 84% stemt geen PVV en van de 4 miljoen leden van de omroepen zijn er amper 350.000 lid van Powned en WNL samen. Dus ja.......



Maar het ging over schelden en beledigen, of dat mag van jou. Nou....dat is niet jouw probleem..... Strafbaarheid ook niet.... Waarvan akte!



Dus iedereen heeft vanaf heden de vrijheid om je iedere dag en bij voortduring helemaal verrot te schelden, want dat moet je overhebben voor de vrijheid..... OK... ik zal het doorgeven aan je collega's. Kijken of je er gelukkig van wordt en of je uiteindelijk niet naar die linkse politiestaat agenten loopt om met Geert Wilders te spreken, huilie huilie te doen.

True
@Alfred

Je schrijft mijn standpunten keurig uit, waarvoor mijn waardering, iemand moet het doen.

Ga je nog wat leuks doen vanavond?
Alfred Blokhuizen
@ Ra



Jazeker ga ik iets leuks doen.....



Het aangaan van een discussie is heel leuk... zeker als het gaat om het weerleggen van rechtse prietpraat....



Kan niet genoeg gebeuren 8>)
Kitty
Eigenlijk moet je medelijden hebben met zo'n figuur als Cor Bosman. Als je zoals hem zo denkt en schrijft over je medemens. Ik weet dat je domheid niet mag verwijten maar soms doe ik dat toch. In dit geval!
Jake / docent
Tja, Toen ex-collega-statenlid Harm Uringa de PVV-fractie verliet (nota bene vanwege de gewraakte mail Selcuk Öztürk, kwalificeerde Bosman Uringa als een "narcistische zak die alleen maar lid van de PVV is geworden om in Provinciale Staten te komen.....



Welke kwalificatie past mijnheer Bosman dan nu ???



O ja, Leefbaarheid begint bij mij met repsectvol met je medemens omgaan. Dat is bij mijnheer Bosman dus in uitstekende handen.
Advertentie