Advertentie

Contract tegen uithuwelijking in Amsterdam-West

De PvdA in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam wil dat meisjes voordat zij op zomervakantie gaan, een verklaring kunnen tekenen waarin zij aangeven dat ze niet uitgehuwelijkt willen worden. Deelraadslid Bianca Driessen stelt dit voor in navolging van Rotterdam, maakte ze donderdag bekend.

04 juni 2009

Verklaring
Meisjes kunnen op school een verklaring ondertekenen waarmee ze zich tegen uithuwelijking verzetten. Als ze dan na de zomervakantie niet terugkeren op school, kan die met de verklaring in de hand de politie inschakelen. Volgens Driessen speelt het probleem van gedwongen huwelijken in alle grote steden. Rotterdam begon onlangs een proef met de verklaring. 'Er zijn ons signalen ter ore gekomen dat dit uithuwelijken ook in Amsterdam gebeurt', aldus het raadslid.

 

Zichtbaar
Volgens haar gebeurt uithuwelijking vaak in verborgenheid en is het nauwelijks zichtbaar voor scholen. 'Op deze manier maken we het probleem zichtbaar en bieden we hulp.' De partij vraagt volgende week in een motie aan de portefeuillehouder om in samenwerking met de centrale stad te onderzoeken hoe een dergelijk contract zo snel mogelijk ook in De Baarsjes, en bij voorkeur in de hele stad, ingezet kan worden. GroenLinks in het stadsdeel heeft inmiddels haar steun toegezegd.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie