of 63606 LinkedIn

Communicatie in handen van Veiligheidsregio

Tijdens de brand bij het Oosterhoutse chemiebedrijf ELD lag de communicatie in handen van de Veiligheidsregio
2 reacties

Tijdens de felle brand in Oosterhout dinsdagavond lag de communicatie in handen van de Veiligheidsregio. Dat schrijft de burgemeester van de Brabantse plaats, Stefan Huisman, in een brief aan de gemeenteraad.

Ontevreden

Partijen in de gemeenteraad van Oosterhout en Provinciale Staten van Noord-Brabant waren ontevreden over de communicatie rondom de brand. De brandweer meldde het vuur snel op Twitter, maar de gemeente nam dat bericht pas anderhalf uur later over.

Sirene
Geruchten dat de sirene zou zijn afgegaan, werden pas na 2 uur ontkracht. Toen kwam ook het advies dat buurtbewoners hun ramen en deuren gesloten moesten houden naar buiten. Alarmsysteem NL-Alert stuurde pas na 3 uur een melding.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerrit van der Meer (beleidsmedewerker en lokaal journalist) op
Misschien is aanbellen een beter idee? Dat schept meteen werkgelegenheid! Meneer De Beer heeft het over 'zijken', maar de gemeenten hebben uiteraard gelijk: de Veiligheidsregio's kosten meer, maar leveren minder (vooreerst althans). Nou ja, de gemeenten hebben in de jaren zeventig zelf ook - lokale - vrijwillige brandweergroepen opgeheven.
Door K. de Beer (adviseur vastgoed) op
Ha ha, wij hebben ook een brandweercommandant die elke dag de lengte van zijn snorpunten twittert omdat er anno 2013 getwitterd moet worden. Brandjes blussen is tegenwoordig een taak van de Veiligheidsregio mensen, niet meer van de gemeente. Terecht dat de Veiligheidsregio dan ook de communicatie doet en niet de gemeente. Partijen in de gemeenteraad waren ontevreden. Dat zijn ze al jaren, en elke keer vinden ze weer een kapstok om te zijken en daarmee de voorpagina te halen.