of 64231 LinkedIn

Commissaris in gesprek over gedoe Bloemendaal

Commissaris van de Koning Johan Remkes in Noord-Holland wil in gesprek met alle fractievoorzitters van de Bloemendaalse gemeenteraad. De commissaris wil hun verhaal horen, nadat donderdagavond interim-burgemeester Aaltje Emmen aankondigde haar functie neer te leggen.
5 reacties

Commissaris van de Koning Johan Remkes in Noord-Holland wil in gesprek met alle fractievoorzitters van de Bloemendaalse gemeenteraad. De commissaris wil hun verhaal horen, nadat donderdagavond interim-burgemeester Aaltje Emmen aankondigde haar functie neer te leggen. Het is in de Bloemendaalse raad al tijden een chaos.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fred op
Machtspolitiek is de juiste term!
Een diepere inhoudelijke discussie is al lang niet meer aan de orde, het gaat er alleen om ''wie de grootste heeft''.
Een PvdA- of VVD- burgemeester is hier niet van belang, ook niet hoe (on-)aardig een Haarlems Dagblad schrijft of hoe de broers Slewe zich profileren.
Echte bestuurders horen, ongeacht hun politieke kleur, daarmee om te kunnen gaan.
Door Jan op
Het hele gedoe is terug te voeren tot het wangedrag van twee raadsleden in de raad en in commissies: de fractievoorzitter van Liberaal Bloemendaal (een afsplitsing van de VVD) en de fractievoorzitter van Hart voor Bloemendaal (een afsplitsing van Liberaal Bloemendaal).
Door Krijn op
Niet zo slim van Remkes om in een puur sang VVD-gemeente als Bloemendaal een PvdA-waarnemer te stationeren. Oude reus Johan begint wat af te takelen.
Door Peter de Pagter op
Het zou goed zijn als de commissaris ook aandacht besteedt aan de negatieve invloed van de pers (Haarlems Dagblad) op de Bloemendaalse politiek.

Artikelen van het Haarlems Dagblad over de dorpsvete hebben een bedenkelijk niveau van journalistiek. Hoor en wederhoor lijkt een onbekend begrip te zijn op in elk geval een deel van de redactie van het Haarlems Dagblad. Het blad opereert niet onpartijdig en heeft duidelijk een zijde gekozen. Daarbij deinst de redactie niet terug om vuurtjes op te rakelen en is zelfs bereid om nieuwe vuurtjes aan te steken.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Zou het wellicht een idee zijn om daar een keer een goeie bestuurder in te zetten, in plaats van een politiek vrindje?

Misschien dat er dan wat bereikt kan worden?

Maar ja: Remkes als commissaris. Dan is dat misschien wat teveel gevraagd. Mevrouw Emmen, wat gaat die nu doen? Klusje bij de ANBO?

Vacatures

Van onze partners