of 59925 LinkedIn

College Rotterdam wil verder met Ramadan

Reageer
Het Rotterdamse gemeentebestuur wil de samenwerking met Tariq Ramadan voortzetten. Dat heeft wethouder Rik Grashoff (Participatie) woensdag bekendgemaakt.

Bandopnames
Het college trekt deze conclusie na het beluisteren en analyseren van bandopnames van teksten van Ramadan waaraan de Gay Krant onlangs een verhaal wijdde. Het blad stelde dat diens uitspraken over homo's en vrouwen haaks zouden staan op uitspraken die hij heeft gedaan als adviseur van de gemeente Rotterdam en als gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit.

Tendentieus
Grashoff noemt de citaten in het artikel van de Gay Krant 'onjuist, tendentieus, onvolledig en uit de context gerukt.' Volgens de wethouder draagt Ramadan een 'consistente visie uit en vervult hij de opdracht voor de gemeente naar behoren.'

Tien jaar oud
De opnames waarop de Gay Krant haar artikel baseerde, zijn naar schatting meer dan tien jaar oud. De conclusie van het college wordt donderdag besproken in de gemeenteraad. Grashoff heeft woensdag een brief naar de gemeenteraad gestuurd over de bevindingen.

 

Islam inpassen
'In de visie van Ramadan staat wederzijds respect centraal', schrijft de wethouder. 'De vrijheid van het individu wordt gecreëerd door de voor iedereen geldende wetten van het land waar men leeft. De burger moet ernaar streven om zijn beleving van de islam in te passen in onze hedendaagse westerse samenleving.'

Lees hier het interview met Tariq Ramadan in Binnenlands Bestuur van 13 februari 2009

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.